Güneş Nasıl Oluşmuştur?

Bu yazımızda güneş nasıl oluşmuştur kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Evren, büyük bir patlama sonucunda atomlardan meydana gelen bir sistemdir. Evrende yıldızlar, gezegenler ve çeşitli gök taşları bulunmaktadır. Yıldızlar bir araya gelerek galaksileri oluşturur. Galaksilerde gezegenler, gezegenlerin uyduları ve yıldız sistemleri bulunmaktadır. Yıldız sistemleri de gezegen, uydu ve gök taşlarından oluşmaktadır.

Güneş de bir yıldızdır. Yıldız sisteminde gezegenler bulunmaktadır. Güneş Sistemi’nde Dünya’mız da yer almaktadır. Güneş kendi etrafında dönen ve hareket halinde olan bir yıldızdır. Hidrojenlerin Helyuma dönüşmesi sonucunda açığa çıkan enerji sayesinde ısı ve ışık yaymaktadır.

Güneş Sistemi’nde yer alan gezegenlerden biri olarak Dünya, evrende üzerinde canlı hayatı olan tek gezegendir. Güneş, Samanyolu Galaksisi’nde bulunmaktadır. Halley Takım Yıldızı’na doğru hareket etmektedir. Güneş bir yıldızdır. Aşırı gaz yoğunluklarından meydana gelerek eriyik halde bulunmakta ve plazma durumundadır.

Hidrojen ve Helyum atomlarından oluşmaktadır. Hidrojenler çekirdek kısmına doğru yoğunlaşmakta yüzeyde ise Helyum bulunmaktadır. Hidrojenlerin Helyuma dönme reaksiyonlarından açığa ısı ve ışık çıkmaktadır. Dünya’nın yaklaşık 1.2 milyon kat büyüklüğünde olan Güneş, etrafında dokuz gezegenin dönmesini sağlayacak bir çekim gücüne sahiptir.

Güneş gibi evrende milyarlarca yıldız bulunmaktadır. Evrende 200 milyar galaksi ve bu galaksilerinin her birinin içinde 2oo milyar yıldız olduğu var sayılmaktadır. Dünya kumsallarındaki kum tanelerinden daha fazla evrende yıldız olduğu tahmin edilmektedir.

Güneş Nasıl Oluşmuştur Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. yazanlara teşekkür ediyorum sayenizde ödevimi tamamladım, artı alacağım beğendim bu yazıyı. bu arada okulun en çalışkan ve güzel öğrencisiyim, kıskananlar çatlasın.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.