Web sitemize hoşgeldiniz, 14 Nisan 2021

3.Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı Ay Avcısı Eskimolar Metni Etkinlik Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 59 60 61 62 63

3. Sınıf Türkçe Çalışma kitabı Ay Avcısı Eskimolar metni üzerinde çalışan arkadaşlar etkinlik sorularını sizler için cevapladık.

1. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 59 Cevabı

Metinde geçen anlamını yeni öğrendiğiniz kelimelerle ilgili olarak aşağıdaki boş alana bir resim yapınız.

  • Cevap

2. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 60 Cevabı

Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.

1. Eskimolar nerede yasıyorlar?

a) İsviçre b) İskoçya c) İzlanda

  • Cevap: C

2. Eskimo’nun hayali nedir?
a) Güneş’i yakalamak b) Ay’ı yakalamak c) Şarkı söylemek

  • Cevap: B

3. Eskimo, bu hayalini gerçekleştirmek için kimlerden yardım alıyor? 
a) Anne ve babasından b) Kardeşlerinden c) Arkadaşlarından

  • Cevap: C

4. Eskimo’nun Ay’ı yakalamak istemesinin nedeni nedir?
a) Ay’dan lamba yapmak
b) Ay ile oynamak
c) Ay ile ısınmak

  • Cevap: A

5. Eskimolar Ay’ı ikna etmek için ne yapıyorlar?
a) Şarkı söylüyorlar. b) Dans ediyorlar. c) Ağlıyorlar

  • Cevap: A

6. Eskimo ve arkadaşları Ay’ı yakalamaktan neden vazgeçiyorlar?
a) Lambaya ihtiyaçları kalmadığı için
b) Ay’ı sevmedikleri için
c) Ay’ın yakalanmayacığını anladıkları için

  • Cevap: C

7. Eskimoların yerinde siz olsaydınız Ay’ı ikna etmek için ne yapardınız?

  • Cevap: Ay’a onu hep eğlendireceğimi hiç sıkılmayacağını çok iyi dost olacağımızı falan anlatırdım. 

8. Eskimoların ayı yakalayamamaları neden iyi olmuştur?

  • Cevap: Aydan herkes faydalanır çünkü. 

3. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 61 Cevabı

Aşağıdaki boş alanlara okuduğunuz metnin hikâye haritasını yazınız.

Ana Karakter

  • Cevap: Eskimolar ve Ay

Yer

  • Cevap: İzlanda’nın soğuk bir köyü

Zaman

  • Cevap: Dolunaylı bir gece

Olay

  • Cevap: Eskimoların Ay’ı yakalamak için harcadıkları çaba anlatılıyor. 

4. ETKİNLİK

a. Okuduğunuz metindeki olaylar gerçekten yaşanmış olaylar olabilir mi? Açıklayınız.

Evet yaşanmış olabilir. Çocuk eskimolar bunu hayal edebilecek yaşta olabilir. 

b. Aşağıda metinde geçen bazı olaylar verilmiştir. Bu olaylardan hayal ürünü olduğunu düşündüğünüz olayların başındaki boşluğa X işareti koyunuz.

  • Cevap:

() Balık avına çıkmak
() Dev bir kulübe yapmak
() Birlikte şarkı söylemek
() Balık yağıyla aydınlanmak
(X) Ay’ı yakalamak Dağın tepesine çıkmak
(X) Ay’dan lamba yapmak

5. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 62 Cevabı

Okuduğunuz metin için farklı baslıklar bulmanız isteniyor. Bunun 3 farklı başlık önerisinde bulununuz.

Cevap:

  1. Başlık: Eskimoların Ay ile İmtihanı
  2. Başlık: Ay’ı yakalamak Hayalim
  3. Başlık: İzlanda ‘da Dolunaylı Bir Gece

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde verilen noktalı yerleri kutudaki uygun kelimelerle tamamlayınız.

yeni – zayıf – uzun – üç – yuvarlak

  • Cevap:
  • Ayşe’nin …yeni…… ayakkabısı  çamur olmuş.
  • Ahmet’in …üç…… tane kalemi var.
  • Uzun… boylu olmak için her gün süt içiyorum.
  • Yuvarlak… masa etrafında toplandık.

Aşağıdaki kelimeleri bir araya getirerek anlamlı ve kurallı cümleler oluşturunuz.

oynamayı pek kırık oyuncaklarla sevmezdi kardeşim

  • Cevap: Kardeşim kırık oyuncaklarla oynamayı pek sevmezdi. 

çıkamadı bir dışarı hafta Ali boyunca

  • Cevap: Ali bir hafta boyunca dışarı çıkmadı. 

koltukta kocaman tek oturuyordu başına

  • Cevap: Kocaman koltukta tek başına oturuyordu. 

7. ETKİNLİK

3. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 63 Cevabı

Etkinlik: Gökçen Güneş’i yakalamak istiyor. Güneş’i yakalamak isteyen Gökçen’in hikâyesini aşağıdaki boşluğa yazınız.

Gökçen çok soğuk ülkelerin birinde yaşarmış. O kadar üşüyormuş ki yılın büyük çoğunluğu soğuk içindelermiş. Hayatını zor sürdürüyormuş. Bir gün sıcak ülkelerle ilgili bir belgesel izlemiş. Güneşin doğuşunun orayı nasıl ısıttığının farkına varmış ve bir gün Güneş’i yakalayıp ülkesine getirip ülkesini de ısıtmanın hayalini kurmuş. Ama güneşi bir türlü bulup yakalayamamış. Ülkesi hep soğuk kalmış oda mecburen alışmaya çalışmış. 

 

Neredeyim?

Temaya devam etmeden önce aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Şu ana kadar neler (konu, kelime, kavram vb.) öğrendiniz?

  • Cevap: Eskimoların hayatını öğrendim. İzlanda’yı araştırdım. 

Şu ana kadar bu temanın işlenişi sırasında başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz? Neden?

  • Cevap: Çok başarılı ve insanı merak ettiren hayal kurduran bir hikaye… 

Bu temanın geri kalan kısmında başarınızı arttırmak için neler yapmayı planlıyorsunuz? Açıklayınız.

  • Cevap: Hayal kurdum o ülkeyi araştırdım. 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz