İslamın Beş Şartı Nedir

İslamın Beş Şartı Nedir Kısaca Açıklaması hakkında bilgi vererek, İslamın 5 şartı nelerdir bilgisini aktaracağız. İslamın beş temel şartı

Kelime-i Şehadet:
Dinimizin Anahtarı ve üzerinde kurulduğu yapı taşı olan tevhidin dil dökülmüş halidir. Yüce Allah’ımızdan başka bir yaratıcının olmadığını ve peygamberimizin onun kulu ve elçisi olduğunu söylemektir.

La İlahe İllalah söylemi ise Allah’tan başka ibadet etmemizi gerektiren bir yaratıcının olmadığını, ondan başka inanılan bütün ilahların batıl olduğunu ifade etmektedir.

Peygamberimizin Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu şehadet etmek ise; emredilenleri yapmak, gönderdiği ayetlere inanmak, yapma dediklerinden kaçmak ve onun Yüce Allah tarafından gönderildiğine inanmaktır.

Namaz Kılmak:
Emredildiği gibi beş vakit namazı 24 saat içinde kılmaktır. Dinimizde, Allah’ın bize verdiği şeylere şükretmeyi, Allah ile kul arasında bir bağ oluşmasını, kulun dua etmesini, tövbe edip günahlarından arınmasını sağlayan bir ibadettir. Kutsal kitabımızda sık sık bahsi geçen önemli bir ibadettir.

Zekat vermek:
Zekat maddi gücü yerinde olan insanların; aç, yoksul, fakir insanlara yapmak zorunda olduğu maddi manevi yardımlar bütünüdür. Fakirler zekat verme zorunluluğunda değildir.

Oruç Tutmak:
Hicri takvimin dokuzuncu ayında müslümanlar fecrin başlamasından gün batımına kadar yemek yemez, içecek tüketmez, şehvetli arzulardan uzak dururlar. Bu ibadetle müslümanlar kendilerini sınar ve dünyevi zevklerin önemsizliğini anlarlar.

Hacca gitmek:
Kur’an da belirtildiği zaman diliminde Allah’a olan bağlılıklarını belirtmek için kabeye giden müslümanlar, dünyanın her yerinden her çeşit insanın, beyaz ihramlarını giyip eşit şartlarda Allah’a ibadet ederler. Allah maddi gücü yeten her müslümanın bir kez hacca gitmesini farz kılmıştır. Bu ibadette arafatta vakfeye durulur, kabe tavaf edilir, merve ve saf’a arasında say yapılır.

İslamın Beş Şartı Hakkında Yorumlarınızı ve Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.