Hastayım Hangi Bölüme Gitmeliyim

Hastayım hangi bölüm hakkında bilgi kısaca, hastayım hangi bölüme gitmeliyim?

Öncelikle yazımıza geçmiş olsun diyerek başlıyoruz. Çoğu zaman hastalığımızın farkına varırız ancak bununla hangi bölümün ilgilendiğini ve dolayısıyla nereden randevu almamız gerektiğini bilemeyiz. Aşağıdaki listeden bunu kolaylıkla bulabilirsiniz.

– Ağrı, Akdeniz Anemisi, Alerji, Anemi, Baş Dönmesi, Şeker, Diabet, Gastrit, Guatr, Hemofili, Hepatit, İshal, Kabızlık, Kalınbağırsak, Kanser, Karaciğer Kanseri, Kist, Lösemi, Şişmanlık, Obezite, Romatizma, Sindirim Sistemi, Terleme, Ülser gibi rahatsızlıklar ve hastalıklar için Dahiliye (İç Hastalıkları) bölümüne başvurulmalıdır.

– Anjin, Bademcik iltihabı, Boğaz ağrısı, Burun, Farenjit, Gırtlak, Horlama, Kulak iltihabı, Kulak çınlaması, Saman nezlesi, Sinüzit, Tükürük Bezi, Uçuk, Vertigo, Baş dönmesi gibi hastalık ve rahatsızlıklar için Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümünden randevu alabilirsiniz.

– Çocuk, Akdeniz Anemisi – Talasemi, Alerji, Apandisit, Astım, Ateş, Boğmaca, Bronşit, Çocuk felci, Egzama, Ergenlik, Havale (Nöbet), İdrar kaçırma, Kabakulak, Kızamık, Lösemi, Nezle, Öksürük, Zatürree, Pnömoni gibi rahatsızlık ve hastalıklar için Çocuk Hastalıkları bölümünü aramalısınız.

– Kadın, Aybaşı, Adet, Rahim kanseri, Bel soğukluğu, Meme kanseri, Menopoz, Frengi, Düşük, Anne Sütü, Doğum, Gebelik, Hamilelik, Kürtaj gibi konularda başvurulacak bölüm Kadın Hastalıklarıdır (Jinekoloji).

– Kalp, Damar, Aort, Damar sertliği, Hipertansiyon, Yüksek tansiyon, Hipotansiyon, Düşük tansiyon, Kalp krizi, Kalp yetmezliği, Taşikardi, Çarpıntı gibi konularda Kalp Damar bölümünden randevu alabilirsiniz.

–  Ağrı, Alzheimer, Baş ağrısı, Fıtık, Beyin, İnme, Felç, Nevralji, Menenjit, Migren, Parkinson, Sinir Sistemi, Vertigo, Baş dönmesi, Kulak çınlaması gibi rahatsızlık ve hastalıklar Nöroloji’nin alanına girmektedir.

Hastayım Hangi Bölüme Gitmeliyim Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.