Öğretmenler Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği 2016 2017

Her eğitim öğretim yılının başında düzenli olarak öğretmenlere verilen eğitim öğretime hazırlık ödeneği bu yıl yani 2018 2019 eğitim öğretim yılı başında yine verilecek. Ancak bu sefer planlanan miktarın iki katının ödenmesi gündemde. Öğretmenler 1400 TL Eğitim Öğretime hazırlık ödeneği alabilir.

Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği (Kırtasiye Yardımı) 1400 TL Olacak

ogretmenogrenciler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) hemen hemen her çalıştayda gündeme gelen Eğitim Öğretime hazırlık ödeneğinin arttırılması yönündeki eleştirileri dikkate aldı. Bu konuda hemen bir çalışma hazırlayan MEB, söz konusu çalışmada öğretmenlere her sene başında verilen ve kırtasiye yardımı olarak da bilinen eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin mevcut miktarı olan 700 TL’den 1400 TL’ye çıkarılmasını talep etti. MEB’in hazırladığı çalışma Maliye Bakanlığı’na gönderildi. Maliye Bakanlığı son sözü söyleyecek, Maliye Bakanlığında onay gelmesi halinde, tüm Milli Eğitim Bakanlığı çalışanları 2018 2019 Eğitim Öğretime hazırlık ödeneği (kırtasiye yardımı) adı altında 1400 TL alacaklar. Kabul edilmemesi halinde ise 700 TL alacaklar.

MEB Servisi

4 yorum

  1. kesinlik kazanmadan yapılan haberler vatandaşın aklında kaldığında seneye öğretmene ev kiraya verilirken bu ve buna benzer zam haberleri göz önünde bulunuduruluyor! yada halk arasında asılsız olarak öğretmenler şöyle para alıyor böyle para alıyor birde yetmiyor diyorlar deniyor! rica ederiz kesinlik kazansın yayınlayın dilerseniz site manşeti yapın… teşekkürler…

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.