DGS Hayvansal Üretim Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Hayvansal Üretim Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Hayvansal Üretim Bölümü puanları ve 2017 DGS Hayvansal Üretim Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Hayvansal Üretim Bölümü Hakkında Bilgi:

Hayvansal Üretim Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve önlisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul etmektedir. Bölümün amacı hayvancılık alanında ara eleman insan gücünün karşılanmasını sağlamaktır. Bölümde mesleki eğilim alanında dersler teorik ve uygulamalı olarak verilmektedir.

Hayvansal Üretim Bölümü mezunların tekniker olarak çiftliklerde, gıda, tarım ve hayvancılık bakanlığının müdürlüklerinde, kırsal kesimlerde tarım alanlarında görev alabilirler. Ara eleman iş gücünün karşılanmasında çalışma imkanı bulabilirler ve iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalama seviyededir. Kişilerden beklenen dikkatli, özverili çalışmalarıdır.

Hayvansal Üretim Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu Hayvansal Üretim SAY 3 3 245,96935 253,74181

DGS Hayvansal Üretim Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.