Ahlak Felsefesi Nedir Kısaca

Ahlak Felsefesi Nedir Kısaca Bilgi, Ahlak Felsefesi Anlamı Açıklaması

İnsanın davranışlarını konu edinen, ancak direkt olarak davranışlara eğilmek yerine ahlakın insan davranışları üzerine etkisini konu edinen felsefi dala ahlak felsefesi denmektedir.  İnsanın davranışlarının ne ile yönetildiğini, bu kavramların ve ilkelerin nasıl ortaya çıktığını sistematik bir şekilde araştırır.

Ahlak felsefesinin temel taşı insanın özgür verdiği kararların incelenmesidir. Bilinçsiz , içgüdüsel, baskı altında yapılan davranışlar ahlak felsefesine konu olamaz. Bu yüzden ahlak felsefesi insan davranışlarını yüzeyel değil derinlemesine inceler.

Ahlak , dilimize Arapçadan geçen huy, karakter anlamına gelen bir sözcüktür. Dilimizdeki can çıkar huy çıkmaz atasözünün de kaynağı ahlaktır. Ahlak felsefesi , iyi ve kötüyü, doğru ve yanlış ahlakı araştırır. Ancak ahlak felsefesi bunu sadece bireysel olarak değil toplumsal anlamda da inceler. Neticede ahlak felsefesi, toplum ahlakını ve davranışlarını sistemli bir biçimde araştırıp , sonuca bağlamaya yarayan bir bilim dalıdır diyebiliriz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.