Web sitemize hoşgeldiniz, 21 Kasım 2017

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı 4. Tema Duygular Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 4. Tema Duygular Sayfa 106, 107, 108 Tema Sonu Soruları ve Cevapları

TEMA SONU DEĞERLENDİRME

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 106 Cevabı

Rousseau (Russo), “Toplum Sözleşmesi”nin bir yerinde, “Halkın görüş ve düşünüşünü yükseltin, ahlakı ve töreleri kendiliğinden arınır.” diyor. Halkın görüş ve düşünüşü nasıl yükseltilir, ona sosyal adalet ortamı içinde, en azından insan gibi yaşama olanakları sağlanmadan insan gibi yaşayabilmesi güvence altına alınmadan? Thomson Benjamin (Tamsın Benjamin) adında bir İngiliz soylusu, Rousseau’nun ölümünden on sekiz yıl sonra yayımladığı bir kitapta bu gerçeği şöyle dile getiriyor: “Düşük ahlaklı ve tek başlarına bırakılmış insanları mutlu kılmak için, genel olarak önce onları erdemli kılmak gerektiği sanılır öteden beri. Ama niçin bunun tersini yapmamalı? Niçin onları önce mutlu, sonra da erdemli kılmamalı?”
Vedat GÜNYOL

1. Yukarıdaki metne hangi başlıkları verirdiniz? Niçin? Aşağıya yazınız.

Vereceğim başlıklar:

  • Cevap:
  • İnsanlar için erdem mi, mutluluk mu önemlidir?
  • İnsanı erdemli hale getirmek için nasıl yol izlenmelidir?
  • Erdem, mutluluk ve insan

Çünkü:

  • Cevap: Çünkü yazıda, verdiğim başlıklardaki konulardan bahsediliyor.

2. “Gözlerimden boşanır hicran yaşları”

Yukarıdaki cümlede altı çizili sözcüğün yerine aşağıdakilerden hangisi kullanılırsa anlamda bir değişme olmaz?
A. Durur B. Akar C. Yürür D. Biriktirir

  • Cevap: B

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 107 Cevabı

3. Yılın son günü pis ve uğursuz bir havada Beyazıt Meydanı’nda, havuzun etrafında, bir arkadaşla, bomboş ceplerle ve ezik, yenik, toplum tarafından horlanmış dolaşırken bilime, politikaya, sanata, hele hele paraya yani ekonomik kudretlere dair felsefeler yürütürken bu şans bende iken başka ne olsun? İclal’le ve annesiyle burun buruna geldik.

Tarık BUĞRA

Yukarıdaki metinle ilgili bir görsel tasarlayınız? Tasarladığınız görseli aşağıda boş bırakılan yere çizip arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap:

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 108 Cevabı

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zaman (anlam) kayması vardır?
A. Uçak yarım saat sonra kalkıyor. B. Nasrettin Hoca eşeğe ters binmiş. C. Bir gün bize mutlaka uğrayacak. D. Hem güldü hem de ağladı.

  • Cevap: A

6. Aşağıdaki cümlelerin başına yargılar doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.

  • Cevap:

(D) “Ahmet’ten tarih-edebiyat kitaplarını istedim.” cümlesinde kısa çizgi “ve” anlamında kullanılmıştır.
(D ) “http://edebiyat.gov.tr” ifadesinde (//) eğik çizgi genel ağ adresinde kullanılmıştır.
(Y ) “Ahmet yarın bize geliyor.” cümlesinde “-yor” eki şimdiki zaman anlamı vermektedir.

7. Geniş, siyah gölgesi hayatımı kaplayan,
Tepemde kanat germiş bir kartaldır yalnızlık.
Kalp çarpıntılarıyla günleri hesaplayan
Bir benim, benim olan bir masaldır yalnızlık.
Cahit Sıtkı TARANCI

Yukarıdaki dörtlükte yalnızlık nelere benzetilmiştir?
A. Gölge – Karanlık B. Kartal – Masal C. Masal – Kalp D. Kartal – Gölge

  • Cevap: B

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde isim ek-fiil olarak çekimli hâle gelmiştir?
A. Makineler insanın hayatını etkiledi. B. Herkes onunla haberleşecekti. C. O, mükemmel bir kitaptı. D. Robotlar hayatı kolaylaştırdı.

  • Cevap: C

9. Aşağıdaki paragrafta kip ve kişi anlamı olan kelimelerin altını çiziniz.

  • Cevap:

Şu anda çok az kişinin dışında, kimse onları adam yerine koymuyor. Onlar makinedir, sonuna kadar yararlanılacak yardımcılarımızdır. Ruhu yoktur makinelerin. Görevleri vardır.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geniş zaman vardır?
A. Her kitabı mutlaka okur. B. Her dediğini dinliyordu. C. Kardeşi yarın gelecekmiş. D. Her denilen yapılmamalı.

  • Cevap: A
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları