2018 YKS Coğrafya Konuları ve Soru Dağılımı

İlgili resim

Üniversiteye kabul olarak gerçekleştirilen ve merkezi sınavlar olarak uygulanan YGS sistemi detayları açıklandı. ÖSYM Öğleden sonraki YKS 2. Oturum Coğrafya konuları 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 YKS sınavları belli oldu. Doğru hazırlık yapma konusunda desteksiz kalan kişiler, 2018 YKS Coğrafya Konuları nasıl olacak konusunda sitemizden bilgi veriyoruz.

Öğrencilerin en yüksek seviyeli sıralamadan en düşük seviyeli sıralamaya doğru tercih yapmaları tercih haklarının doğru kullanılmasına etki eder. Bu nedenle gerçek alınan sonuç değerlerin üstünde ve altında bölümlere sahip üniversiteler de yazılmalıdır. 2018 YKS Coğrafya soru dağılımı nasıl olacak. Böylece ek kontenjan, istenilen yerin gelmesi gibi ihtimaller yükselmektedir. Unutmamalıyız, birçok kişi yanlış tercih yaptığı için üniversiteyi bırakıp yeniden hazırlanmak zorunda kalıyor.

24 tercihin hepsini yapmak en makul olandır. Bunlar aynı bölümler olarak farklı üniversiteler olabilir. Aynı üniversitenin birbirine yakın bölümleri olabilir. Birbirine yakın bölümlerin ertelenmesi, hedef bölümlerin üst sıralara yazılması şeklinde de olabilir. Bu nedenle tercih kılavuzu doğru bir şekilde incelenmeli ve başarı sıralamasına dikkat edilmeli, yeni açılan bölümlerden de haberdar olunmalıdır.

2018 YKS Coğrafya Konuları Neler Olacak (2. Oturum Eski LYS Olan Bölüm)

  1. Doğal Sistemler
  1. Beşeri Sistemler
  1. Mekansal Sentez Türkiye
  1. Küresel Ortam: Bölgeler ve Ülkeler
  1. Çevre ve Toplum
  1. Ekonomik Faaliyetler

2018 YKS Coğrafya Konuları, yukarıda belirttiğimiz şekilde olacaktır. Öğrencilerin bu konular arasından eksik oldukları noktaları tamamlamaları sonucunda, sınavdan alacakları başarı ortalaması da yükselebilecektir.

2018 YKS Coğrafya Konuları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Hemen Aşağıdan Yazabilirsiniz.

2 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.