Yorgan Gitti Kavga Bitti Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere yorgan gitti kavga bitti deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Yorgan gitti kavga bitti deyiminin anlamı:

Anlaşmazlık konusu olan şey ortadan kalkınca çekişme kalmadı anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Yorgan gitti kavga bitti deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Yorgan gitti kavga bitti deyiminin hikayesi:

Deyimler, tarihte yaşamış ve meşhur olan kişilerin hayatlarından ibret alınarak da meydana gelebilir. Nasrettin Hoca da bu şahsiyetlerden biridir. Bir gün evinin önünde kavga çıkınca gece yarısı yorgan döşek kapıya çıkan hocanın sırtından yorganı alır ve kaçarlar.

Hoca evine döner ve hanımı ne olduğunu sorunca ne olacak hanım yorgan gitti, kavga bitti der. Kavga edecek bir durum kalmadığı durumlarda, her şeyin bittiği zamanlarda kullanılan bir deyim olarak bilinmektedir. Deyim olmasında mecaz olarak kullanılması da etkili olmuştur.

Deyimler kalıp yargılar olarak kullanılmaktadır. Deyimler mecaz anlama gelen ve yan anlam olarak da kullanılan sözler olarak dilimize yerleşmiştir. Deyimler dilde anlam derinliği oluşturan ve anlam zenginliği oluşturan kalıp sözler olarak herkes tarafından bilinir. Deyimler asla değişmeden kullanılır.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.