Üniversite sınavlarına hazırlanan ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünü seçmeyi düşünen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hakkında bilgileri derledik. İşte Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Tanıtımı:
Petrol bulunması, çıkarılması ve üretimi konularında eğitim ve araştırma yapılır. Enerji Bakanlığı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO, ve ona bağlı şirketlerde, özel petro şirketlerinde, MTA Enstitüsünde, DSİ ve Botaş’ta çalışılabilir.
Programın Amacı: Petrol ve doğalgaz mühendisliği programı, petrolün ve doğalğazın bulunması, çıkarılması ve üretimi konularında eğitim yapar.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği programında fizik, matematik, kimya ve jeoloji gibi temel dersler; üçüncü ve dördüncü yıllarında ise petrol jeolojisi, petrol üretimi mühendisliği, doğalgaz mühendisliği, sondaj mühendisliği gibi petrol ve doğalğaz mühendisliği ile ilgili dersler verilmektedir. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir ayrıca, öğrenciler yaz aylarında staj yapmak zorundadırlar.
Gereken Nitelikler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği programına girebilmek için üstün bir akademik yeteneğe sahip ve fen derslerinde özellikle kimya konusunda başarılı olmak gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünü bitiren öğrenciye “”Petrol ve Doğalgaz Mühendisi” ünvanı verilir. Petrol ve doğalgaz mühendisi, petrol yataklarının bulunması, çıkarılması ve üretimi ile uğraşır; bu işler yapılırken petrol arama ve sondaj çalışmaları jeologlarla birlikte yürütülmektedir. Jeotermal kaynakların bulunması ve üretimi çalışmaları da bu alanda yetişen mühendisler tarafından yapılır. Petrol ve doğalgaz mühendisleri sahada sondaj mühendisi, üretim mühendisi, rezervuar mühendisi, bankalarda yatırım mühendisi olarak görev yaparlar.
Çalışma Alanları: Petrol ve doğalgaz mühendisleri, Enerji Bakanlığı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğünde; TPAO ve ona bağlı şirketlerde; özel petrol şirketlerinde, MTA, DSİ ve BOTAŞ’ta görev almaktadırlar.
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Nedir, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Ne İş Yapar, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Maaşları, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği İş İmkanları, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği İş Çalışma Alanları, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Mesleği Hakkında Bilgiler, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünün Geleceği, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünü Seçecek Olanlarda Nasıl Özellikler Olmalı, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Tercih Edilir mi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Tanıtımı, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Kazanç Durumu ve İş Olanakları, Meslek Rehberi, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Mezunları Ne İş Yaparlar , Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Mezun Olduktan Sonra İş İmkanı Nerede Çalışırlar, Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği İş Bulma Durumu
> Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Hakkında Sorularınızı ve Yorumlarınızı Aşağıdan Anında Yazabilirsiniz
Bir yanıt yazın