LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2019

Aşağıda lgs sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 kısaca olarak ele alacağız.

LGS, liselere geçiş sınavı olarak iki yıldır uygulanan yeni sistemli bir sınavdır. TEOG yerine getirilen ve temel eğitimden orta öğretime geçiş olarak değerlendirilen sınavlar liselere giriş sınavı olarak değişmiştir. Bununla beraber sınavın soru dağılımı ve süresi de değişikliğe uğramıştır.

LGS, iki kısımlı sınav olarak gerçekleşmektedir. Sözel ve sayısal bölümlerden oluşmaktadır. Her bölümde bulunan soru sayısının bir buçuk katı kadar sınav süresi bulunmaktadır. Sözel bölümde 50 soru, sayısal bölümde 40 soru bulunmakta ve sözel bölüm 75 dakika sürerken sayısal bölüm de 60 dakika sürmektedir.

Sözel bölümde Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve İngilizce derslerinden soru bulunmaktadır. 20 Türkçe ve diğer derslerden 10’ar soru yer almaktadır. Sayısal bölümde ise Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 20’şer soru bulunmaktadır.

1 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşen LGS sonuçlarının açıklanması da öğrenciler tarafından merak edilmektedir. LGS sonuçları ne zaman açıklanacak 2019 hakkında da bilgiler gelmektedir. LGS sonuçları 24 Haziran Pazartesi günü açıklanacaktır. Böylece tercihler başlayacak başarılı olanlar okullara yerleşecek ve adayların bir kısmı da ikametlerine yakın okullara yerleşmeye başlayacaktır.

LGS istikrarlı bir şekilde MEB tarafından yapılmaya devam edecektir. LGS böylece adayların en doğru, kolay ve çabuk bir şekilde yerleşmesini de sağlamaktadır. Böylece öğrenciler için de yararlı olmaktadır.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2019 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.