LGS Kaç Dakika 2019

Aşağıda lgs kaç dakika 2019 kısaca olarak ele alacağız.

LGS, liselere giriş sınavı olarak uygulanmaktadır. Başarılı öğrencilerin yarışarak iyi okullara yerleşmesi ve başarılarına göre yerleşmeleri de amaçlanmaktadır. Böylece öğrencilerin hayalleri için de imkan ve fırsat oluşturulmaktadır. İsteyen her öğrenci LGS oturumlarına girme hakkına sahiptir.

LGS, iki kısımlı sınav olarak gerçekleşmektedir. Sözel ve sayısal bölümlerden oluşmaktadır. Her bölümde bulunan soru sayısının bir buçuk katı kadar sınav süresi bulunmaktadır. Sözel bölümde 50 soru, sayısal bölümde 40 soru bulunmakta ve sözel bölüm 75 dakika sürerken sayısal bölüm de 60 dakika sürmektedir. İki bölüm arasında 45 dakika mola bulunmaktadır. Öğrenciler saat 9’da hazır olacak ve sınavda saat 10’da başlayacaktır.

Sözel bölümde Türkçe, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve İngilizce derslerinden soru bulunmaktadır. 20 Türkçe ve diğer derslerden 10’ar soru yer almaktadır. Sayısal bölümde ise Fen Bilimleri ve Matematik derslerinden 20’şer soru bulunmaktadır.

Öğrencilerin sınavda acele etmemesi, sakin olması, çalıştıklarından emin olmaları ve kendi rutinlerini bozmamaları da önerilenler arasında yer almaktadır. Öğrencilere baskı yapılmaması, öğrencilerin motive edilmesi de velilere tavsiye edilmektedir. Bu sınavla birlikte öğrenciler hayallerine kavuşmakta ve üniversite için önemli bir aşama olmaktadır.

LGS öğrenciler ve veliler tarafından önemsenen ve dikkatle hazırlanılan bir sınav olma özelliğine sahiptir. Öğrencilerin geleceğini çok yakından ilgilendirmektedir. Bu nedenle sınav çok önemli görülmektedir.

LGS Kaç Dakika 2019 Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.