Kütüphane Haftası ile İlgili Kompozisyon

Aşağıda kütüphane haftası ile ilgili kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

Kitap okumak bir direniş eylemi olarak açıklanabilir. Okumak, insanın ufkunu açar, bilgi hazinesini arttırır. Sermaye sahibi yapar. Bu sermaye pahası biçilemeyen bir sermaye olarak ortaya çıkar. Kitap okumak bu nedenle bir direniş eylemidir. Nevi şahsına münhasır olarak bir cephede savaşmak gibidir.

Kitap okuyan fertler, cemiyet hayatında kendilerine daimi bir yol ve şerit bularak asla şaşmayan ve yanılmayan kanaatlere sahip olurlar. Bu cemiyet ve fert meselelerinde özellikle aile, devlet, siyaset gibi sürekli geliştirme ve bilgi isteyen alanlarda kişinin şahsiyetinin oluşmasında etkili olur.

Kitap okumayı sevmek, sevdirmek çok önemli ve değerli bir harekettir. Bu nedenle belediyelerin, hükümetin ve bununla beraber sivil toplum kuruluşlarının harekete geçerek kitap okuma halkaları kurmaları, listeler belirlemesi, misyon ve vizyonlar ortaya koyması ve nesli harekete geçerek hamleler yapmaları gerekmektedir.

Kitap hamle ve hareket sahasının açılmasında, yöntemlerinin belirlenmesinde, bu yolun devam ettirilmesinde önemli bir azık olarak yüklenilmektedir. Bu azık öyle ki asla bitmek tükenmek bilmez ve tokluk hissi de vermeden bilgiye aç beyinlerin oluşmasını sağlar.

Kütüphane haftası da bu bilgiler, şuur etrafında belirlenmiş bir hafta olarak kitap okuma seferberliğinin çocuk, genç, yetişkin, ihtiyar demeden herkes tarafından uygulandığı bir hafta olarak geçirilmektedir.

Kütüphane Haftası ile İlgili Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.