Kitap Okumadan Yaşamak Kör Sağır Dilsiz Yaşamak Gibidir ile İlgili Kompozisyon

Aşağıda kitap okumadan yaşamak kör sağır dilsiz yaşamak gibidir ile ilgili kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

Kitap okumak, insanın ufkunu genişleten ve bilgi dağarcığını zenginleştiren bir faaliyet olarak gerçekleştirilmektedir. Kitap okumak, sosyal olmak, insanları tanımak, dünyayı bilmek, farkı coğrafyaları keşfetmek anlamına gelmektedir. Kitap insanlara manevi bir zenginlik katmakta ve bu zenginlik paha biçilemez bir şekilde insanlara haz vermektedir.

Bilgi edinmek, doyumsuz bir lezzet olarak sürekli tatmak ve taşmak anlamlarına da gelebilir. Bu da ancak okumak ile mümkün olmaktadır. Kitap okumak da okumanın en disiplinli hali olarak uygulanmaktadır. Kitap okumadan yaşamak kör, sağır ve dilsiz yaşamak gibidir. Bu nedenle görmek, duymak ve konuşmak için okumak gerekir. Sürekli okumak, anlamak ve yaşamak gerekir.

Okumak, yaşamak, anlamak, dinlemek, uygulamak ve sonuca varmak kitap okumanın erdemli bireyler üzerindeki en büyük tesirini oluşturmaktadır. Bu nedenle okumak aydınlanmak, karanlıkları def etmek, ışıkla yol almak, anlamak, keşfetmek, uyanık ve uyarılmış olmak anlamına gelmektedir.

Kitap okumak zenginleşmek demektir. Farklı hikayeleri bilmek, yaşamak, kavramları kavramak, olayları anlamak, feraset, basiret sahibi olmak demektir. Bilgi insanı yüceltir ve tevazu sahibi yapar. Kitap okumak insanın cehlini alır. Cehalet en büyük düşmandır. Bu düşmanın mağlup olabilmesi için kitap okuyarak duymak, anlamak, görmek ve bilmek gerekir.

Kitap Okumadan Yaşamak Kör Sağır Dilsiz Yaşamak Gibidir ile İlgili Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.