Güneş Sistemindeki Gezegenler Nelerdir? Kısaca

Güneş Sistemindeki Gezegenler Nelerdir? Kısaca

Güneş Sistemi’ndeki Gezegenler

Güneş Sistemi, birçok farklı gök cisiminden oluşur, ancak bu gök cisimlerinin en büyükleri gezegenlerdir. Güneş Sistemi’ndeki gezegenler, Güneş’in çevresinde dönen büyük gök cisimleridir. Toplamda 8 gezegen vardır:

Merkür

Merkür, Güneş Sistemi’ndeki en küçük gezegendir. Güneş’e olan mesafesi yaklaşık 58 milyon kilometredir ve bir yıl boyunca Güneş’in çevresinde tam bir tur yapması sadece 88 gün sürer. Merkür’ün yüzeyi oldukça kırılgan ve kraterlerle doludur.

Venus

Venus, Güneş Sistemi’ndeki en sıcak gezegendir. Yüzeyi volkanik dağlarla kaplıdır ve atmosferi, dünya atmosferine benzeyen bir karışım olan karbondioksit, nitrojen ve diğer gazlardan oluşur. Venus, Güneş’e olan mesafesi yaklaşık 108 milyon kilometredir ve bir yıl boyunca Güneş’in çevresinde dönmesi 225 gün sürer.

Dünya

Dünya, Güneş Sistemi’ndeki yaşamı destekleyen tek gezegendir. Atmosferi, suyu ve uygun sıcaklığı nedeniyle hayatın varlığına izin verir. Dünya, Güneş’e olan mesafesi yaklaşık 150 milyon kilometredir ve bir yıl boyunca Güneş’in çevresinde dönmesi 365 gün sürer.

Mars

Mars, Güneş Sistemi’ndeki en yakın komşumuzdur ve Güneş’e olan mesafesi yaklaşık 228 milyon kilometredir. Kızıl Gezegen olarak da bilinir ve yüzeyi kumlu çöllerle ve büyük yanardağlarla kaplıdır. Mars’ın atmosferi çok incedir ve yüzey sıcaklıkları çok düşüktür. Bir yıl boyunca Güneş’in çevresinde dönmesi 687 gün sürer.

Jüpiter

Jüpiter, Güneş Sistemi’ndeki en büyük gezegendir. Güneş’e olan mesafesi yaklaşık 778 milyon kilometredir ve bir yıl boyunca Güneş’in çevresinde tam bir tur yapması 12 yıl sürer. Jüpiter’in atmosferi, hidrojen ve helyum gibi gazlardan oluşur ve yoğun manyetik alanı sayesinde güçlü radyasyon kuşaklarına sahiptir.

Satürn

Satürn, halkaları ile ünlü olan bir gezegendir. Güneş’e olan mesafesi yaklaşık 1.4

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.