Gönlü Razı Olmamak Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere gönlü razı olmamak deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Gönlü razı olmamak deyiminin anlamı:

Hiç istememek, rıza göstermemek, içi istememek anlamlarına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Gönlü razı olmamak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Gönlü razı olmamak deyiminin hikayesi:

Köylerden birinde birbirini çok seven iki genç bulunmaktadır. Bu gençler ailelerinden habersiz olarak görüşmeye başlamıştır. Çünkü aileler arasında bazı tarla ve arsa sorunlarından dolayı husumet bulunmaktadır. Gençlerin gönüllerine söz geçirememesi işleri daha da karıştırmaktadır.

Artık evlenme kararı aldıklarında ailelerini de razı etmelerinin gerekli olduğunu düşünmeye başlamışlardır. Her iki genç de ailelerine durumları izah eder. İlk başta her iki aile de çok kızar, isteksiz davranırlar. Kızın babası gönlüm razı olmuyor diye her gün kızına ihtarlar vermeye başlar. Bu şekilde hiç istemediğini söyler. Kız da babasını bir şekilde ikna etme yoluna gider.

Sevdiği çocuk kızın babasının gönlünü alır. Fakat babanın sözleri ve yaşanan olaylar köyde çok fazla konuşulur. Bu olaydan sonraki olaylarda da gönlü razı olmamak sözü kullanılarak bir olay karşısındaki isteksizlik belirtilmeye başlanmıştır.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.