Geldiği Gibi Gitmek Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere geldiği gibi gitmek deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Geldiği gibi gitmek deyiminin anlamı:

Nasıl geldiyse değişmeye uğramadan öylece ayrılmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Geldiği gibi gitmek deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Geldiği gibi gitmek deyiminin hikayesi:

Bir yere gidilmesi herhangi bir sebeple olabilir. İş, eğitim, seyahat, turizm amacıyla gitmek, gelmek, gezmek eylemleri gerçekleştirilir. Tarihte düşman devletler, milletler de toprakları istila etmek için ordular halinde yenişmeye çalışarak gelip gitmişlerdir. Bütün bu gel git durumları dilimizde geldiği gibi gitmek şeklinde kullanılan bir deyimin oluşmasına neden olmuştur.

Milli Mücadele dönemlerinde düşmanlara karşı yapılan savunmalarda geldikleri gibi giderler sözü öne çıkmıştır. Düşmanın elinin boş dönmesi ya da gezen insanların amaçlarına ulaşamadan gerisin geriye dönmesi bu deyimle dile getirilmektedir.

Deyimler kalıp yargılar olarak kullanılır. Mecaz ve yan anlama gelmektedir. Deyimlerin anlamı ve yapısı hemen herkes tarafından bilinir ve bu şekilde kullanılır. Deyimler anlamı derinleştiren ve zenginleştiren sözlerdir. Deyimler cümle ögesi olarak ayrılmadan kullanılır. Asla değişime uğramaz. Deyimler tarih içinde yazılı olarak kaydedilerek günümüze kadar gelmiştir.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.