Fotosentez Olayı Nedir ve Nasıl Gerçekleşir Kısaca

Aşağıda fotosentez olayı nedir ve nasıl gerçekleşir kısaca olarak ele alacağız.

Bitkiler, kendi besinini kendileri üretir. Ototrof olan canlılar arasında yer alan bitkiler, yeşil yapraklı bitkiler olarak fotosentez yapmaktadır. Fotosentez için gerekli olan pigment, klorofil pigmenti olarak bilinmektedir. Klorofil, güneş, su bitkilerin kendi besinini kendileri üretmesi için gerekli görülmektedir.

Beslenmek canlıların ortak özelliği olarak bilinmektedir. Bitkiler de besin üretmek için güneş ışınlarından, havadaki bazı karbon temelli gazlardan, klorofil pigmentinden ve sudan yararlanarak fotosentez yaparlar. Fotosentez, güneş ışınlarının sentezi yoluyla enerji ve besin üretmek anlamına gelmektedir. Kemosentez de kimyasal ürün sentezi olarak enerji üretiminde gerçekleştirilmektedir.

Fotosentez olayı, yeşil bitkilerin kendi besinini kendisi üretmesi anlamına gelmektedir. Klorofil taşıyan bitkiler, güneş ışını ve klorofil sayesinde, karbondioksidin, oksijen ve besine dönüşmesi yoluyla fotosentez olayı gerçekleşmektedir. Fotosentez için gerekli olan temel madde klorofil olarak bilinmektedir.

Fotosentez, bitkilerin kendi besinini üretmeleri açısından doğal dengeyi sağlayan hayati bir olaydır. Bu nedenle fotosentezin oluşması canlılık faaliyetlerinin devam etmesi anlamına gelmektedir. Fotosentez sayesinde karbon, azot, oksijen, su gibi doğal döngülerin gerçekleşmesi de mümkün hale gelmektedir.

Bitkilerin fotosentez yapmasıyla kendi besinlerini üretmeleri enerji ihtiyaçlarını karşılayarak hayatlarına devam etmeleri anlamına gelir. Bunun için gündüzleri güneş ışığında bitkiler fotosentez yaparken oksijen ve besin üretir.

Fotosentez Olayı Nedir ve Nasıl Gerçekleşir Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.