Doğa ile İlgili Atasözleri ve Anlamı

Aşağıda doğa ile ilgili atasözleri ve anlamı kısaca olarak ele alacağız.

Atasözleri atalarımızın derin gözlemlerine ve engin tecrübelerine dayanan is ve fikirlerinden oluşan sözler olarak sözlü olarak nesilden nesle ağızdan ağza aktarılarak günümüze kadar gelmiştir. Daha sonra yazıya aktarılan sözler olarak atasözleri, eğitici, öğretici sözlerdir. Ders verici ve nasihat edici sözler olarak insan hayatında önemli bir yere sahiptir.

Atalarımız, tecrübelerini paylaşmak ve yeni neslin daha dikkatli olmasını ve hayatı kavraması için gerekli olan bilgilerin ve haberlerin verilmesini sağlamak amacıyla özlü sözler söylemişlerdir.

Doğa ile ilgili atasözleri ve anlamları şu şekildedir:

*Ağaç yaşken eğilir.: İnsanlar çocuk ve genç yaşta öğrendikleriyle geleceklerine yön vererek hayatlarını devam ettirebilirler.

*Bir çiçekle bahar olmaz.: Bazı şeylerin gerçekleşmesi için şartların tamamıyla olgunlaşması ve doğru zamanın gelmesi gerekir.

Ağaç kökünden yıkılır.: Ağacı ne kadar kesersen kes, yine de kökü sayesinde yaşamaya yani hayat bulmaya devam eder.

Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.: Bir şeye bakarsan, koruyup kollarsan senin için yararlı olur ama eğer onu göz ardı ederek umursamazsan senin için dert ve sorun olur.

Toprağı işleyen ekmeği dişler.: Çalışan ve emek veren insanlar gün gelir mutlaka emeklerinin karşılığını alarak başarıya ulaşırlar.

Ağaç yaprağı ile güzeldir.: Bazı şeyleri olduğu gibi kendi doğallığında kabul etmek gerekir.

Doğa ile İlgili Atasözleri ve Anlamı Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.