Çevresel Sinir Sistemi Nedir Kısaca

Aşağıda çevresel sinir sistemi nedir kısaca olarak ele alacağız.

Canlılık özelliği bulunan en küçük yapıya hücre denir. Hücreler bir araya gelerek dokuları meydana getirirler. Dokular bir araya gelerek organları meydana getirirler. Organların bir araya gelmesiyle de sistemler oluşmaktadır. Sistemlerin bir araya gelmesiyle de organizma meydana gelmektedir.

Doku ve organların oluşturduğu sistemlerden biri de sinir sistemi olarak bilinmektedir. Sinir sisteminin doku ve organlarını meydana getiren hücreler, sinir hücreleri olarak bilinmektedir. Sinir hücreleri bölünmez ve özel bir yapıya sahiptir. Sinir hücrelerinde sinaps bağları ve nörotrasmiter maddeler yer almaktadır. Böylece enerji ve impuls iletimi sağlanmaktadır.

Sinir sistemi beyin ve sinir doku ve organlarıyla çalışmaktadır. Beyin ve omurilik, omurilik soğanı ve beyincik sistemin parçaları olan organlar olarak bilinmektedir. Sinir sistemi ikiye ayrılmaktadır. Bunlar merkezi sinir sistemi ve çevresel sinir sistemi olarak bilinmektedir.

Çevresel sinir sisteminde omurilik görev almaktadır. Şartlı reflekslerin yerine gelmesinde çevresel sinir sistemi öne çıkmaktadır. Vücut üyeleri de çevresel sinir sistemine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Çevresel sinir sistemi, destek ve hareket sistemi ile çalışmaktadır.

Kas doku, kemik doku ve kan doku da sinir doku ile çalışmaktadır. Bu bakımdan çevresel sinir sisteminde yer alan doku, organ ve vücut üyeleri merkezi sinir sistemine bağlı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Çevresel Sinir Sistemi Nedir Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.