Burnundan Kıl Aldırmamak Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere burnundan kıl aldırmamak deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Burnundan kıl aldırmamak deyiminin anlamı:

En küçük bir eleştiriye bile dayanamayacak denli kendini büyük görmek, her yaptığını beğenmek, kendisine hiç söz söyletmemek, çok huysuz ve kibirli olmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Burnundan kıl aldırmamak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Burnundan kıl aldırmamak deyiminin hikayesi:

Duygu ve düşünceler insanların tavır ve davranışlarını da etkiler. İnsanlar gururlu, kibirli ya da nefret ve hırs dolu bir şekilde hareket edebilirler. Dünyalık işlerde ya da rakip olarak yarıştıkları zamanlarda insanlar duygu ve düşüncelerine yenik düşerler. İnsanların bu gibi durumlarda durumlarını ifade eden deyimler bulunmaktadır.

Burnundan kıl aldırmamak deyimi, gururlu olmak, kibirli hareket etmek, huysuz, aksi olmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Burnundan kıl aldırmamak, kendine ve kararlarına dokundurmamak eleştiri kabul ettirmemek anlamına da gelmektedir.

Deyimler kalıp yargı olarak kullanılmaktadır. Deyimler mecaz anlamlı ve yan anlamlı olarak kullanılmaktadır. Deyimler ağızdan ağza aktarılan ve nesilden nesle taşınarak kullanılan dil unsurları olarak bilinmektedir. Deyimler sözlü olarak aktarılmış ve devamında yazılı olarak korunmuştur.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.