Bitkilerde Hayat Döngüsü Nasıldır Kısaca

Aşağıda bitkilerde hayat döngüsü nasıldır kısaca olarak ele alacağız.

Bitkiler, gelişmiş canlılar olarak farklı türlerde bir arada yaşayan canlılar olarak yeryüzü şekiller, toprak özellikleri, iklim, kara ve su bitkileri olarak farklı etki ve özelliklere göre hayatlarına devam etmektedir. Bitkiler, yeşil yapraklı bitkiler olarak da kendi besinlerini kendileri oluşturmaktadır.

Yeşil yapraklı bitkiler fotosentez yapmaktadır. Fotosentez, ışık sentezi yoluyla besin üretmek anlamına gelmektedir. Yeşil yapraklı bitkiler, klorofil pigmentine sahip olarak güneş ışınları ve su sayesinde karbondioksidi oksijen ve besine çevirerek kendi besinlerini kendileri yaparlar.

Solunum, boşaltım ve üreme gibi canlılık faaliyetlerini genel olarak sürdürürler. Böylece bir yaşam döngüsü içinde bulunurlar. Gelişmiş bitkilerin tohumları ve çiçekleri bulunmaktadır. Bu nedenle de tozlaşma, çimlenme ve döllenme gibi üreme olayları bitkilerin yaşam döngüsünün başlangıcını oluşturur. Boşaltım ise yaprak döken bitkilerde yeniden doğmak için gerçekleştirilen bir faaliyettir.

Bitkilerin hayat döngüsünde, tozlaşma, döllenme, zigot oluşumu, embriyo oluşumu, tohum meydana gelmesi, meyve oluşumu ve çimlenme ile gerçekleşmektedir. Böylece genç bitki üyesi meydana gelmekte kendi besinini üreterek de hayatına devam etmektedir.

Bitkilerin hayat döngüsünde canlılığın temelini oluşturan üreme olayının gerçekleşmesi vardır. Bu ancak gelişmiş canlılarda meydana gelmektedir. İlkel bitkiler de üreme faaliyetleri de daha ilkel olarak gerçekleşmektedir. Bu nedenle her bitki türü aynı değildir.

Bitkilerde Hayat Döngüsü Nasıldır Kısaca Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.