Bir Adam Yaratmak Adlı Tiyatro Eserinin Konusu, Teması ve İletisi Nedir?

Aşağıda Bir Adam Yaratmak adlı tiyatro eserinin konusu, teması ve iletisi nedir kısaca olarak ele alacağız.

Bir Adam Yaratmak, bir tiyatro piyesi olarak Necip Fazıl Kısakürek tarafından 1938 yılında kaleme alınmış. Sinemaya ve tiyatroya da uyarlanmış bir eser olarak meşhur olmuştur. Eserde tiyatro piyesi kurallarına uygun olarak bir ölüm korkusu konusu işlenmiştir. Buna bağlı olarak psikolojik tahlillere ve felsefi derinlikli konulara temas edilmiştir.

Değerler, tutumlar, davranışlar, meseleler psikolojik, felsefi ve sosyolojik olarak ele alınmıştır. Bir tiyatro yazarının başından geçen derin ruh çilesinin izlerini taşıyan eserde bu konu etrafında gerçekleşen ve varoluş meselesine dair cevapların arandığı sahnelerle eser devam ettirilmiştir.

Kader, ölüm, hayat üçgeni içinde bir insanın yaşadığı derin ruh çilelerinin, cevap arayan suallerinin konusunu kendi merkezine toplamıştır. Konusu kader, ölüm korkusu ve hayat olan eserde psikolojik tahlil temelli bir tema bulunmaktadır. Okur ile iletişim doğrudan sağlanmakta ve kendi dünyasının ruh kökünden izler taşıyan kişiler adına ve diğer herkes gibi ortak paydalar da taşımaktadır.

Necip Fazıl Kısakürek’in bohem hayatının son demlerinde ortaya çıkan bu eserde yazarın kendi dünyasından da izlerin bulunduğu ve bu izler etrafında ana olayların kurgulandığı da bilinmektedir. Bu nedenle eser en çok okunan ve sevilen eserler arasında yer almaktadır.

Bir Adam Yaratmak Adlı Tiyatro Eserinin Konusu, Teması ve İletisi Nedir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.