Diş Çürümesinin Nedenleri Nelerdir

Kısaca Diş Çürümesinin Nedenleri Nelerdir

Dişlerin sağlıklı kalabilmesi için düzenli bir kan dolaşımının olması gerekir. Diş hastalıklarının ana nedeni, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanır. Dişte başlayan rahatsızlıklar ileride diğer iç organlarda da hastalığa sebep olabilir. Diş minesini kaplayan minenin zedelenmesi sonucu bakteriler diş kökünden vücuda yayılabilir ve diğer organlarda da hastalıkların meydana gelmesine neden olur.

Şeker yedikten sonra dişte kalan artıklarının temizlenmesi için dişlerin düzenli olarak fırçalanması gerekir. Dişler fırçalanmazsa şeker diş minesinde bakteri üremesine neden olur. Şeker, fermente olarak asite dönüşür ve diş minesini deler. Diş çürümesi böyle başlar. Erken teşhis edilen diş çürüğünün tedavisi daha kolaydır. Ancak geç fark edilen diş çürüğü zamanla ağrıya neden olabilir. Ayrıca çok sıcak ve soğuk gıdalar tüketmek de zamanla dişlerin hassaslaşmasına neden olur.

Diş sağlığının korunmasında diş temizliğinin önemli bir rolü vardır. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması, C vitamini içeren maddelerin tüketilmesi diş sağlığını korur.

Diş Apse

Diş Çürümesinin Nedenleri Hakkında Sorularınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.