Kırgızların Sosyal Yaşantıları ve Dil Özellikleri ile Yaşadığınız Şehrin Sosyal Yaşantısını ve Dil Özelliklerini Karşılaştırınız

Aşağıda Kırgızların sosyal yaşantıları ve dil özellikleri ile yaşadığınız şehrin sosyal yaşantısını ve dil özelliklerini karşılaştırınız kısaca olarak ele alacağız.

Kırgızlar, bağımsız olarak devlet olan Türk devletlerinden biri olarak Orta Asya toprakları üzerinde hüküm sürmektedir. Orta Asya coğrafyasında karasal iklim hakimdir. Geniş coğrafyalar üzerinde ovalar, dağlar ve göller bulunmaktadır.

Kırgızistan’da da önemli dağlar ve göller bulunduğu için dağ sporları ve su sporları ülkede önemli bir yere sahiptir. Kırgızistan’da Kırgızca ve Rusça dilleri kullanılmakta, modern hayat Rus kültürü üzerinden şekillenerek kadim gelenekler Türk Töresine bağlı kalarak korunmaktadır.

Yaşadığımız şehrin sosyal yaşantısı çok kültürlü yapısıyla kendini hissettirmektedir. Tarihi mekanları ile yabancı turist seyahatine açık olan bir şehirde ulaşım, iletişim, eğitim, sağlık hizmetleri her bakımdan gelişmiştir. Dini hayat olarak kadim bir şehir olması nedeniyle camiler, sinagoglar ve kiliseler bazı yerel bölgelerde neredeyse aynı sokakta yer almaktadır.

Yaşadığımız şehir dil özellikleri, şehir kültürü ekseninde gelişim göstermekte, üniversiteler ve kütüphaneler bu yönde dile bir katkı yaparak yabancı dil de turizm odaklı olarak da kullanılmakta ve hizmet alanlarında da farklı diller değerlendirilmektedir. Şehrin kendine has İstanbul Türkçesi olarak tabir edilen bir ağza sahip olduğu da bilinmektedir.

Kırgızların Sosyal Yaşantıları ve Dil Özellikleri ile Yaşadığınız Şehrin Sosyal Yaşantısını ve Dil Özelliklerini Karşılaştırınız Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.