Muhtaçlık Aylığı Ne Kadar Yeni Ücret 2014

Muhtaçlık aylığı ne kadar yeni ücret 2014 hakkında bilgi kısaca

Yaşlı, muhtaç ve engellilere yönelik yardımlarla ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldı ve muhtaçlık sınırı tekrar düzenlendi. Yeni muhtaçlık sınırı ise 357 TL olacak.

Resmi Gazete’de yayınlanan değişikliğe göre muhtaçlık sınırının belirlenmesinde memur katsayısı yerine asgari ücret temel alındı. Asgari ücrete göre ise net asgari ücretin üçte birinin sınır olması kararlaştırıldı. Buna göre daha önce 124,73 lira olan muhtaçlık sınırı 357 liraya yükseltildi.

Asgari Ücrete Endekslendi

Her 6 ayda bir asgari ücretteki artışa göre muhtaçlık sınırı değişkenlik gösterecek. Bir hane içinde kişi başına ortalama 357 liradan az düşen aylık gelir sahiplerine, daha fazla gelir sağlaması mümkün olmayanlara devlet yardımı verilecek. Ayrıca muhtaç oldukları belirlenen 65 yaş ve üstü kişilere 124, 73 lira ek gelir sağlanacak. Engellilere 249,5 lira, başka birinin yardımına ihtiyaç duyan engellilere 374 lira ve 18 yaş altı engelli kişilerin yakınlarına 249,5 lira gelir sağlanacak. Daha önce belirlendiği şekilde aylıkların ödemeleri üç ayda bir yapılacak.

Konut Yerine Ne Esas Alınacak

Muhtaçlığın belirlenmesi için kontrol edilen gelir, servet ve harcamalar arasında bulunan konut faktörünün yerine taşıt faktörü getirildi. Hane geliri hesabında hane bireylerinden birine ait konutta ikamet veya başka birine ait konutta ancak kira ödemediği konutu için konutun rayiç bedelini ödeme halinde bu miktarların 240’ta biri temel alınmaktaydı. Yeni düzenlemeyle ise taşıtlar temel alınacak ve engelli adına alınan vergi indiriminden yararlanılan taşıtların 120’de birine göre hane geliri hesaplanacak.

Muhtaçlık Aylığı Ne Kadar Hakkında Yorumlarınızı Hemen Paylaşabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.