Web sitemize hoşgeldiniz, 16 Kasım 2017

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı İlkbahar Yaz Sonbahar ve Kış Kardeşler Cevapları

7. Sınıf Türkçe Öğrenci Çalışma Kitabı Ez De Yayıncılık 5. Tema Doğa ve Evren Sayfa 123, 124, 125, 126, 127, 128 İlkbahar Yaz Sonbahar ve Kış Kardeşler Dinleme Metni Etkinlik Soruları ve Cevapları

Dünyayı oluşturan dört ayrı mevsim vardır. Bunlar; Sonbahar, Kış, İlkbahar ve Yaz mevsimi olmaktadır. Her biri farklı özelliklere sahip, farklı ortamlar ve yaşam tarzı sunan ve farklı hislere sahip olmamızı sağlayan mevsimlerdir. Mevsimlerimizi iyi tanımamız gerekmektedir.

DÜNYANIN

1. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 123 Cevabı

Dinlediğiniz metinde “kim, ne, ne zaman, nasıl, nerede, niçin” sorularına cevap olabilecek ifadelerle ilgili notlar alınız.

  • Cevap:

2. ETKİNLİK

Dinleyeceğiniz masalın başlığından hareketle metinde neler anlatılmış olabileceğini tah­min ediniz.

  • Cevap:

3. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 124 Cevabı

Metni dinledikten sonra nasıl sonuçlandırıldığını kendi ifadelerinizle yazınız.

Metnin Sonuç Bölümüyle İlgili Tahminim

  • Cevap:

Metnin Sonunda Anlatılanlar

  • Cevap:

4. ETKİNLİK

Metinden alınan aşağıdaki cümlelerde altı çizili kelimelerin anlamlarını metnin bağlamından ve birlikte kullanıldıkları kelimelerden hareketle bulup yazınız. Daha sonra bu kelimeleri birer cümlede kullanınız.

Cevap:

Bu dağın hemen ardında minnacık bir dere akarmış.

  • Anlamı:
  • Cümlem:

Orman sakinleri neşe içinde yaşarmış.

  • Anlamı:
  • Cümlem:

Herkesin “en iyi İlkbahar!” dediğini gururla eklemiş.

  • Anlamı:
  • Cümlem:

İnsanların kendisini nasıl sevinçle karşıladığını, ceviz, elma, üzüm, armut gibi meyvelerle ikramdabulunduklarını anlata anlata bitirememişler.

  • Anlamı:
  • Cümlem:

5. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 125 Cevabı

Dinlediğiniz paragraflardaki abartmaları bularak yazınız.

KONUŞMAMI DEĞERLENDİRİYORUM

Konuşmanızı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

Değerlendirme Kriterleri Evet Kısmen Hayır

Cevap:

  • Konuşmaya uygun ifadelerle başladım. ()
  • Karşımdakilerin algılamakta zorluk çekmeyecekleri bir hızda ve akıcı konuştum. ()
  • Olayları, bilgileri, düşünceleri sıralayarak anlattım. ()
  • İşitilebilir bir ses tonuyla konuştum. ()
  • Kelimeleri doğru telaffuz ettim. ()
  • Dinleyicilerle göz teması kurdum. ()
  • Konuşmamda atasözü, deyim ve söz sanatlarından yararlandım. ()
  • Konuşurken kendime güvenim tamdı. ()

6. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 126 Cevabı

Aşağıdaki ifadelerde yay ayraçlar (      ) hangi amaçla kullanılmış olabilir. Aşağıya yazınız.

Cevap:

  • O kadar çalışkandı ki (!) bütün dersleri zayıftı. – Vurgulamak için
  • (…) kar taneleri de öyle, hepsinde aynı nakış, hepsinde aynı motif. – Alıntı, benzetme
  • Aynı olan, üzerindeki imza, imza hep aynı, kar taneleri yere usul usul iniyor. Paraşütle iner gibi (…) -devamı gelmeyen cümleler
  • Yunus Emre (12407-1320) yılları arasında yaşamıştır.- Tarih aralığı
  • Bir ayda yirmi kitabı (!) okuduğunu söylemiş.
  • Mevlâna Celaleddin Rumi (12077-1273) gönül mimarlarımızdandır.- Tarih aralığı

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki metnin uygun yerlerine yay ayraç getiriniz.

  • Cevap:

Söylendiğine göre dedesi, dönemin ünlü şairlerindenmiş. Kesin olmasa da (1743-1802) yıl­ları arasında yaşadığı söylenir. O kadar güçlüymüş ki(!) 150 kiloyu bana mısın demeden kaldırır­mış. Eserinin girişinde Toplumsal sorunlara değindim, ifadesini kullanırmış.

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki paragrafta bulunan yazım ve noktalama yanlışlarını kırmızı kalemle daire içine alınız. Doğru şeklini verilen noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap:

Okulda; mahallade en çok hangi çocuklara kızardık. (mahallede) Dürüstçe yenemediği, kıskandığı arkadaşlarını bizi aşan, aramızda olup biteni iyi bilmeyen kuvvetlere ezdirenlere değil mi. (değil mi?) Hani şu; “öğretmenim, mehmet (Mehmet) sınıfa roman getirdi.” veya “şu (Şu) çocuk bana budala dedi.” diyenler. Yazarlar arasında da böylelerini ayırt etmek zormu (zor mu) sanki?

9. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 127 Cevabı

Dinlediklerinizden hareketle olayların gelişimine, metnin genel anlamına ve mantıksal bütünlüğüne bağlı olarak “Kış Mevsimi” adlı metni tamamlayınız. Tamamladıktan sonra metni­nize uygun resimler çizerek onu görsellerle destekleyiniz.

  • Cevap: Kış mevsimi insanlar genellikle evde otururlar. Evde oturup kış mevsimini izlemek inanılmaz keyif vericidir. Kışın en çok kitap okumak ve sıcak içecekler tüketmek tercih edilir.

10. ETKİNLİK

7. Sınıf Ez De Yayıncılık Türkçe Çalışma Kitabı Sayfa 128 Cevabı

Aşağıdaki cümlelerde yer alan birleşik zamanlı fiillerin altlarını çizerek ek fiilin hangi zaman eki aldığını cümlelerin karşılarına yazınız.

  • Cevap:

Büşra, arkadaşını dinliyordu. (Görülen Geçmiş Zaman)
Bu insanlar çok sıkıntılar çekmişti. (Görülen geçmiş zaman)
İnsan her şeyden bir ders alıyormuş. (Öğrenilen geçmiş zaman)
Burayı gören, tekrar gelirmiş. (Öğrenileb geçmiş zaman)
Çalışmayı İstanbul’da yapacaklardı. (Görülen geçmiş zaman)
Bu konuyu çok iyi bilirdi. (Görülen geçmiş zaman)
O, ayda bir kitap okurmuş. (Öğrenilen geçmiş zaman)
Artık bastonsuz yürüyebiliyormuş. (Öğrenilen geçmiş zaman)
Gençliğimde çok gezerdim. (Görülen geçmiş zaman)
Odasını her gün temizliyordu. (Görülen geçmiş zaman)
Soruları hep ben bilirdim. (Görülen geçmiş zaman)
Arkadaşım yarın bize gelecekmiş. (Öğrenilen geçmiş zaman)
O, okulu temizleyecekti. (Görülen geçmiş zaman)
Köyünde yaşayanları hep tanırmış. (Öğrenilen geçmiş zaman)
Yeni bir kitap almıştı. (Görülen geçmiş zaman)
Yeni bir kitap almıştı. (Görülen geçmiş zaman)
Sende onunla gelseydin.(Görülen geçmiş zaman)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları