Web sitemize hoşgeldiniz, 14 Aralık 2017

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Kuş Ağacı Dinleme/İzleme Metni Etkinlik Soruları Ve Cevapları Meb Yayınları Sayfa 242 243 244 245

Bu yazımızda 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Kuş Ağacı Dinleme/İzleme metni etkinlik sorularını cevaplayacağız.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 242 Cevabı

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Olağanüstü olaylar anlatan metinler dikkatinizi çeker mi? Açıklayınız.

  • Cevap: Herkes gibi olağanüstü olaylar beni de çok cezbeder. İnsanı farklı zamanlara yerlere götüren bu tür olaylar çok ilginç gelir. 

2. Büyüttüğünüz herhangi bir bitki var mı? Varsa onu büyütmek ve canlı tutmak için neler yapıyorsunuz?

  • Cevap: Evet kaktüs bitkisi büyütüyorum. Zaman zaman suluyorum onu dikenlerine rağmen seviyorum ve konuşuyorum.

1. ETKİNLİK

“Kuş Ağacı” adlı metni dikkatle dinleyiniz. Dinleme sırasında öğretmeniniz metni durdurup metnin devamı ile ilgili tahminlerde bulunmanızı sağlayacak sorular soracak. Tahminlerinizi aşağıdaki boşluklara yazınız. 

1. soruya verdiğim cevap:

2. soruya verdiğim cevap:

3. soruya verdiğim cevap:                            Bu etkinliği sizler ders sırasında dinlerken yapacaksınız

4. soruya verdiğim cevap:

5. soruya verdiğim cevap:

2. ETKİNLİK

Öğretmeniniz size “Kuş Ağacı” adlı metni dinletirken anlamını bilmediğiniz kelimeleri not alınız. Daha sonra not aldığınız kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu sözlük kullanarak kontrol ediniz. Daha sonra kelimeleri cümle içinde kullanınız.

  • Cevap:

 

Tahminim:
Cümlem:

***************

Tahminim:
Cümlem:

***************

Tahminim:
Cümlem:

***************

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 243 Cevabı

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Metinde kuş ağacı nasıl tasvir edilmiştir?

  • Cevap:

2. Ağaç, beyazkuşun yapraklarını uçurmasına niçin izin vermiştir?

  • Cevap:

3. Ağaç, beyazkuşun kendisini yakmasını engellemek için ne yapmıştır?

  • Cevap:

4. Sizce kuş ağacının yapraklarına kavuşmasının farklı bir yolu olabilir miydi?

  • Cevap:

5. Metinde geçen hayal ürünü unsurlar nelerdir?

4. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metni özetleyiniz.

  • Cevap:

KUŞ AĞACI ÖZETİ

5. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metni canlandırmak amacıyla bir grup oluşturunuz. Metindeki kahramanları ve özelliklerini belirleyiniz. Rolleri paylaşarak sınıfta canlandırınız. Canlandırma esnasında beden dilinizi etkili kullanmaya gayret ediniz.

  • Cevap:

6. ETKİNLİK

Dinlediğiniz masalda, bir masalda bulunabilecek aşağıdaki özelliklerden hangileri vardır? İşaretleyiniz.

  • Cevap:

(X) Kalıp ifadelerle başlar ve kalıp ifadelerle biter.
(X) Yaşanması mümkün olmayan olaylar vardır.
(X) Olağanüstü özellikleri olan varlıklar vardır.
() Mutlu sonla biter.
(X) Zaman ve mekân belirsizdir.
(X) Genellikle anonimdir.

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 244 Cevabı

7. ETKİNLİK

Bir masal kurgulayınız. Masalınızı kurgularken aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplardan yararlanınız. Masalınızı yazdıktan sonra dilerseniz çoklu medya ortamlarında paylaşabilirsiniz.

1. Masalım hangi kalıplaşmış ifadelerle başlayacak ve bitecek?

  • Cevap: Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, bir varmış bir yokmuş, gökten üç elma düşmüş biri senin biri benim biri de kahramanın başına….

2. Masalımın kahramanları kimler olacak? Bunların olağanüstü özellikleri neler olacak?

  • Cevap: Robokop, rapunzel ve ben masalımın kahramanları olacağız. Robokop herşeyi saniyeler içinde yapacak. Rapunzel saçları ile herkesi kurtaracak, ben ise yardım elimi herkese uzatan biri olacağım.

3. Ne tür olağanüstü olaylara yer vereceğim?

  • Cevap: Ben yardıma muhtaç olan insanlara yardım eden biri olarak her yere uçarak gidiyorum. Robokop’a bildiriyorum oda bana yardımcı oluyor. Rapunzel ile birlikte kurtarılmayı bekleyen insanlara yardım ediyoruz. Yardım bekleyen herkese yardım ulaştırıyoruz. Herkes mutlu biz mutlu… 

4. Nasıl bir sonla bitireceğim.

  • Cevap: Mutlu sonla bitiyor. Herkes yardımını almış hayata tutunmuş ve mutlu… 

MASALIM

  • Cevap: YARDIM KOMİTESİ

5. Sınıf Meb Yayınları Ortaokul Türkçe Ders Kitabı Sayfa 245 Cevabı

8. ETKİNLİK

Dinlediğiniz metinde kuş ağacı ile beyazkuş ve kuş ağacı ile ağaçkakan arasında geçen konuşmaları hatırlayınız.

a) Bu konuşmalardan hareketle beyazkuşun ve ağaçkakanın, kuş ağacının geleceği ile ilgili bakış açıları nelerdir? Aşağıdaki boşluklara yazınız.

Beyazkuşun Bakış Açısı:

Ağaçkakanın Bakış Açısı:

b) Beyazkuş ve ağaçkakanın bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Kısa bir konuşma metni hazırlayarak arkadaşlarınıza anlatınız.

  • Cevap:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

günaydın mesajları e-okul cuma mesajları doğum günü mesajları