Yoğunluk Nasıl Hesaplanır Formülü

Aşağıda yoğunluk nasıl hesaplanır formülü kısaca olarak ele alacağız.

Yoğunluk bir maddenin bir santimetreküplük hacminin aynı oylumda +4 derecedeki suya oranı yoğunluğun oluşmasına neden olur. Yoğunluk maddelerin ayırt edici özelliğidir. Her maddenin kendine has yoğunluğu bulunmaktadır. Maddeler normal şartlar altında belli özelliklere sahiptir.

Yoğunluk bir çok şekilde hesaplanmaktadır. Yoğunluk birçok fiziksel ve kimyasal olayın gerçekleşmesinde değişen parametreler arasında bulunmaktadır. Yoğunluk birçok yolla hesaplanmaktadır. Yoğunluk maddelerin ayırt edici özelliği olduğu için maddelerin hacmine ve kütlesine bağlıdır. Isı, sıcaklık, nem gibi fiziksel olaylar da yoğunluğu etkilemektedir.

Yoğunluk, kütlenin hacme olan oranına göre bulunmaktadır. Bir maddenin kütlesinin bilinmesi ile hacminin ölçülmesi sonucunda bu iki değerin birbirine olan oranı yoğunluğu vermektedir. Fakat kütlenin hacme olan oranı yoğunluğun belirlenmesinde kullanılan yoldur.

Yoğunluk farkı, maddelerin farklı fiziksel durumlarda olmasını sağlar. Su, yağdan daha yoğundur. Tuzlu su, sudan daha yoğundur. Bu nedenle yağ ile su birbirine karışmaz. Yoğunluk farkının olması maddelerin ayırt edilmesini kolaylaştırır.Yoğunluk farkına göre maddelerin ayrıştırılmasında yöntemler geliştirilmiştir.

Bazı maddelerin yoğunluklarının ısı, sıcaklık, nem, basınç gibi etkenlerden etkilenmesi birçok yerde işe yaramaktadır. Cıvanın yoğunluğu çok fazladır. Suyun neredeyse on dört katıdır. Bu nedenle basınç deneylerinde su yerine cıva kullanılmıştır. Bu da basıncın cıva türünden ifade edilmesini sağlamaktadır.

Yoğunluk Nasıl Hesaplanır Formülü Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Yoğunluk hesaplaması ne kadar zormuş ya. Zaten matematiğe kafam basmıyor. Bu yoğunluk hesapları da beni iyice yordu. Biri olsa da bu konulara beni çalıştırsa ne güzel olur.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.