Yedi Meşaleciler Yazarları Kimlerdir?

c17

Bu yazımızda Yedi Meşaleciler yazarları kimlerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Yedi Meşaleciler grubu Fecri Ati’den sonra, Serveti Fünun döneminde çıkmaya karar vermiş ve çıkacaklarını 1928’de Serveti Fünun Dergisi’nde duyurmuş çoğu şair ve bir kısmı hikayeci olan yedi kişiden oluşan bir gruptur.

Bu grup yeni edebi akımların oluştuğu dönemde Yedi Meşaleciler isminde karar kılarak bir kitap hazırlamışlardır. Canlılık, samimiyet ve daima yenilik sloganıyla yola çıkmışlardır. Kuruluşları da 1928’i bulmaktadır.

Şiirde heceyi geliştirmeye çalıştılar, gerçekçi bir yol izlediler, sanat sanat içindir anlayışını benimsediler. Temsilcileri, Sabri Esat Siyavuşgil, Ziya Osman Saba, Yaşar Nabi Nayır, Muammer Lütfi, Vasfi Mahir Kocatürk, Cevdet Kudret, Kenan Hulusi Koray’dır.

Sade anlaşılır bir dil benimseyen çoğu talebe bu grup Fransız Edebiyatı etkisinde kalmışlardır. Eserlerinde özlemden ve Anadolu topraklarından bahseden yazarlar, şiirlerinde de yalın, duru ve özlemden bahseden konuları ele almışlardır.

Yedi Meşaleciler hareketi gelenekselcilere bir başkaldırı olarak ortaya çıkmış bir harekettir. Türk Edebiyatı’nın yeniden yoğrulan hamurunun özünü sunmak için oluşturulmuş bir gruptur. Temsilcileri hikaye, şiir, roman, mektup türünde kaliteli eserler ortaya koyan ve meşhur olan şahsiyetlerdir.

Türk Edebiyatı’nın Tanzimat Dönemi ile başlayan yenilenme hareketi birçok türün edebiyata kazandırılmasıyla başlayıp, Fransız etkisinde kalarak gelişmiştir. Fransız Edebiyatı’nın güçlü yorumu Türk topraklarında milliyetçilik ve devrimcilik ruhlarıyla birleşip yeni bir akım oluşturma gayretine girmiştir. Yedi Meşaleciler de o akımlardan meşhur olabilmeyi başarmış bir gruptur.

Yedi Meşaleciler Yazarları Kimlerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.