Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol Anlamı Kompozisyon

Bu yazımızda ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol anlamı kompozisyon kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Konya, anadolu’nun en geniş topraklarına sahip en güzide şehirlerinden biridir. Selçuklu’ya başkentlik yapmış, birçok ilim ve irfan adamının yetişmesine sebep olmuştur. Konya’nın manevi olarak sahibi kabul edilen de bu ilim ve irfan sahiplerinden biri olan Mevlana Celaleddin Rumi’dir.

Mevlana, insanlığın iyiyi, doğruyu ve güzeli bulması için insanlığa birçok nasihatte bulunmuştur. Bu nasihatlerden biri de ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol sözüdür. Bu söz Mevlana’nın yedi baş nasihatinden biridir.

İnsanları iki yüzle değil, hayatları boyunca tek yüzle yaşamalarını nasihat eden ve dürüst önemine vurgu yapan bu söz, insanların hasletlerini, huylarını, davranışlarını saklamamasını, oldukları gibi görünmeleri gerektiğini öğütler.

İçi dışı bir olmak deyimin ana kaynağı olan bu söz, dürüstlüğü, doğruluğu, samimiyeti öğütler. Bu nasihat bütün insanlık için gerekli olan bir yoldur. Bu nedenle dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmadan bu söze sahip çıkılmalıdır, herkes üstüne alınmalıdır.

İnsani değerlerin yüceltilmesinde ve insana değer verme konusunda her zaman başı çekmiş olan medeniyetler beşiği Anadolu’nun bağrından çıkan bu söz bütün insanlığa bir sesleniştir.

Mevlana’nın bu nasihatiyle bütün insanlığa doğru, dürüst, samimi olmayı öğütlemiş, yalanı, dolandırıcılığı, sahtekarlığı hainliği men edici bir hayat yaşamıştır.

Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol Anlamı Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.