Sol Ayağım Kitap Özeti Kısa (Christy Brown)

Bu yazımızda Sol Ayağım kitap özeti kısa (Christy Brown) kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Zihinsel özürlü bir çocuğun hikayesi olarak karşımıza çıkan bir kitap olan sol ayağım (Christy Brown), bir otobiyografi kitabıdır. Sürükleyici bir hayatın ve mücadele dolu yılların, azimli ve inatçı kişiliklerle zorlukların üstesinden gelme şekli anlatılır. Yazar, kendi hayatını anlatırken 16 bölüme ayırmış ve yazarlığına kadar olan kısmı aktarmıştır.

Sol Ayağım, doktorların zihinsel özürlü teşhisi koyduğu bir çocuğun yaşam mücadelesini anlatır. Christy Brown bu çocuğun ta kendisidir. Bir gün kardeşini tebeşirle ödev yaparken gören Brown, bir refleksle sol ayağını kullanarak tebeşiri alır. Bunu fark eden annesi ona harfleri öğretir.

Harfleri öğrenen Brown bir ileri merhalede kelimeler üzerinde çalışmaya başlar. Sol ayağıyla yazmaya devam eden Brown bir gün “Anne” yazar ve bu annesinin çok hoşuna gider. Fiziksel gelişimini, zihinsel gelişimle sürdürmek isteyen Brown aşık olur ve mahalledeki aşık olduğu kızın resmini yapmak ister. Bu nedenle o kıza bir mektup yazar ve davet eder. Ressamlık hayatına başlayan Brown, aşkta umduğunu bulamaz.

Yaşı ilerlerken gençlik ve yetişkinlik dönemine gelen Brown, fizik tedavi için birçok yol dener. Doktorlarla beraber bir mücadele içine girer. Fakat doktorlar, sol ayağını kullanmayı bırakırsa fizik tedavinin etkili olabileceğini söyler. Bu kararı almakta biraz zorlanan Brown annesinin yardımıyla fizik tedavi görmeye başlar.

Fizik tedavisi devam eden Brown’un aklına bir gün yazarlık yapmak gelir fakat bunun çok zor olduğunun farkında olması kardeşinden yardım alması fikrini doğurur. Böylece yazarlık hayatına başlar, ailesi ve doktorların yardımıyla ressam ve yazar olur.

Sol Ayağım Kitap Özeti Kısa (Christy Brown) Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

“Sol Ayağım Kitap Özeti Kısa (Christy Brown)” için 10 yanıt

  1. meryem

    Bence çok güzel teşekkür ler harika olmuş

  2. Beyza nur

    Çok güzel bence

  3. Firdevs

    Güzel bi kitap duygulandırılıyor ???

  4. Pikachu :D

    öğretmen ödev vermese okumazdım ama çok güzel

  5. Aslı❤❤❤❤❤❤

    harika bir kitap aslnda kitabı okurkan çok duygulandım

  6. Nnnnñnn

    Daha kisasi yokmuu

  7. isimsiz okuyucu

    Harika bir kutap okurken cocugun verdigi cabalara bakarak biz daha neler yapariz

  8. Emre

    Süper bir kitap şu ana kadar okuduğum en güzel kitap

  9. cennet

    pardon ya kardeşim yazdı 2 yaşında özür dilerim :)

  10. Gül???

    Sol ayagım kadar efsane bir kitap görmedim sizde bunu çok güzel açıklamışsınız???????????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir