Kelebeklerin Yaşam Döngüsü Hakkında Kısa Bilgi

Aşağıda kelebeklerin yaşam döngüsü hakkında kısa bilgi kısaca olarak ele alacağız.

Kelebekler, metamorfoz geçirmektedir. Metamorfoz, kelebeğin genetik olarak başkalaşım geçirmesi anlamına gelmektedir. Doğada bazı canlıların bu şekilde dünyaya farklı bir şekilde gelip, farklı bir aşamadan geçerek hayatına farklı bir şekilde devam etmesi söz konusu olmaktadır.

Kelebekler, sanıldığının aksine türlerine göre uzun ömürlü olan canlılar arasında bulunmaktadır. Kelebekler, bir tırtıl dönemiyle hayata başlamaktadır. Kelebekler tırtılken bir pupa içine girerek beklemeye başlarlar. Bu dönem pupa dönemi olarak bilinmekte ve koza evresi olarak anılmaktadır.

Daha sonra bu dönem de sona erer. Tırtıl bir kelebek olarak kozasından çıkar. Tırtıl, larva dönemi demektir. Bu dönemde kendine pupa hazırlamak için ipekten örgüler örmeye başlar. Pupaya kendini hapseden larva, belli bir zaman orada kalır. Isı sıcaklık değişimleri neticesinde zamanla kelebek haline gelir.

Kelebekler belli bir dönemde kozadan çıkarak hayatına devam eder. Kelebeklerin yaşam döngüsünde bir başlangıç olarak bilinmektedir. Kelebekler yetişkinlik dönemlerinde çeşitli kırsal alanlarda kendilerin hayat alanı oluşturabilirler. Kelebeklerin bu şekilde hayatları devam eder.

Kelebekleri basınç merkezlerinin değişmesinde de etkili olurlar. Bu olay kelebek etkisi olarak bilinmektedir. Milyonlarca kelebeğin aynı anda kanat çırpması basınç merkezlerinin değişmesine neden olur.

Kelebeğin yaşam döngüsü şu şekildedir:

*Yumurta dönemi

*Larva dönemi

*Pupa dönemi

*Kelebek dönemi

Kelebeklerin Yaşam Döngüsü Hakkında Kısa Bilgi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.