Her Ağacın Meyvesi Olmaz Atasözünün Anlamı Açıklaması Hikayesi

Bu yazımızda her ağacın meyvesi olmaz atasözünün anlamı açıklaması hikayesi kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Atasözleri uzun yıllar boyunca atalarımızın derin gözlemler, engin tecrübeler doğrultusunda nasihat edici ve ders verici nitelikle anlatımları oluşturan sözlü ifadelerdir. Eğitici ve öğretici özellik taşırlar. Atasözleri toplumun davranış biçimlerini gelenek ve göreneklerle, örf ve adetlerle, dini inanışlarla şekillendirirler.

İnsan merkezli ve odaklı bir hayatın ana fikrini oluşturan ve destekleyen yan fikirler olarak atasözlerinden biri olan her ağacın meyvesi olmaz sözü sosyolojik, psikolojik ve fizyolojik anlamlar taşımaktadır.

Gerçekten de her ağacın meyvesi olmaz. Bazı ağaçlar ne kadar gür ve erimli görünse de meyve vermezler. Aynen bunun gibi insanın sosyal hayatında da meyve bir üretim, katkı sunma sembolü olarak kullanılır. İnsanların ağaca benzetilmesiyle oluşturulan bu sözde, bazı insanların ne kadar verimli olurlarsa olsun dıştan göründükleri gibi olmadığını, bir faydasının görülmediğini anlatan bir atasözü meydana gelmiştir.

Her ağacın meyvesi olmaz sözü olumsuz anlamda kullanılsa da bir önyargısız kabulü de beraberinde getirir. Meyvesiz ağaçların nasıl ki bir denge oluşturduğu kabul ediliyorsa, üretmeyen ve faydası olmayan insanların da bir denge için var oldukları, herkesin her şeyi en mükemmel şekilde yapamayacağı anlamlarını da içerir. Yani mazur görme, yadırgamam ve yargılamama anlamlarını içeren bu atasözü hem eğitici hem de öğretici olma vasfıyla nasihat eden bir atasözüdür.

Her Ağacın Meyvesi Olmaz Atasözünün Anlamı Açıklaması Hikayesi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.