
Gün Olur Asra Bedel kitap özeti ile tahlili sayfamızda. 100 Temel eserlerden Gün Olur Asra Bedel özet kısaca kahraman tahlili kişilik özellikleri kısa olacak şekilde hazırladık. Sitemizde bütün kitap özetlerine ulaşabilirsiniz.
Gün Olur Asra Bedel Kitap Özeti ve Kahramanları
Yedigey, can dostu olan Kazgangap’ın naaşını alarak Nayman Ana kabristanına gömmek için yola koyulur. Fakat Kırgızlara ait bu yerde Rusya’ya ait uzay üssü yapılmıştır.
Juan Juanlar, özek bozkırlarında Naymanlara zulmederek topraklarını ele geçirmek istemişlerdir. Bu nedenle de bölge halkına birçok zulüm yapmışlardır. Bu zulümlerden biri de deve derisinin Naymanların kafasına geçirilmesi ve sıcak altında bekletilmeleridir.
Sıcak altında beklerken, deri büzüşmekte ve çok derin bir acı vermektedir. Bu acı insanları ya öldürmekte ya da mankurtlaştırmaktadır. Mankurtlaşmak, kendini, aileni, dilini, dinini, geleneğini unutmak anlamına gelmektedir. Bu işkencenin sonunda Naymanlar kim olduğunu, nereden gelip nereye gittiğini unutmaktadır.
Bu zulümlerin ardından mankurt halde bulunan birçok Nayman kendi öz vatanında yabancı gibi yaşamaktadır. İşte bir cenaze töreninin geleneklere uygun olarak gerçekleşmesinde modern hayatın insana faydası olup olmadığı bilinmeyen ritüelleri nedeniyle sorun çıkmaktadır.
Nayman Ana kabristanının uzay üssü olmasından sonra oradaki görevli askerin Kırgız çıkması, Yedigey’i sevindirir. Durumu izah etmeye başlar. Kırgız, birden Rusça konuş, der. Yedigey, afallar ve irkilir. Durumun vahim olduğunu anlar. Kazgangap’ın oğlu Sabitcan da cenazeye neler olduğundan habersiz gelmiştir.
Yedigey, cenazeyi alır, başka bir yere götürür ve geleneklere uygun olmayarak içi de rahat etmeyerek gömer. Cenaze konvoyu da dağılır.
Kahramanlar
Yedigey: Başkahraman olarak sorgulayan biridir.
Kazgangap: Yedigey’in en yakın dostudur.
Sabitcan: Kazgangap’ın oğludur.
Güvenlik Görevlisi: Kırgız bir askerdir.
Gün Olur Asra Bedel Kahramanları ve Kitap Özeti Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.
süper
aynen
Harika olmuş ellerinize sağlık TEŞEKÜRLER☺
hazırlayanların eline sağlık, gün olur asra bedel özeti kısa ve tam istediğim gibi olmuş ödevimi bitirdim sayenizde. :)
Çok güzelmiş beğendim
Güzel bir hileye çokk beğendim
yazı çok sade olmuş biraz daha derine inilebilirdi
çok açıklayıcı olmamış daha iyi olablirdi çok üstten anlatılmış
Tebrik ederim cok iyi olmuş
Bu yazınızda gün olur asra bedel kısa özet yazmışsınız ama çok açıklayıcı ve tatmin edici bir kitap özeti olmuş. Başarılarınızın devamını dilerim emeğinize sağlık.