Dolaşım Sistemi Hastalıkları Nelerdir?

Bu yazımızda dolaşım sistemi hastalıkları nelerdir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

En küçük canlılık özelliği gösteren birime hücre denir. Hücreler bir araya gelerek dokuları oluşturur. Dokular bir araya gelerek organları oluşturur. Organlar bir araya gelerek sistemleri oluşturur. Sistemler bir araya gelerek organizmayı oluşturur. Dolaşım sistemi kanın damarlarda dolaşmasıyla gerçekleşen bir sistemdir. Dolaşım sisteminde kalp, akciğerler ve damarlar ile birlikte kan ve kemik dokulardan meydana gelmektedir.

Dolaşım sisteminde gerçekleşen aksaklıklar nedeniyle hastalıklar yaşanmaktadır. Bu hastalıklar dolaşım sistemi ile ilgili olarak meydana gelmektedir.

Dolaşım sistemi hastalıkları şu şekildedir:

*Kalp yetmezliği

*Tansiyon

*Hipertansiyon

*Damar tıkanıklığı

*Beyin kanaması

*Kan yetmezliği

*Kansızlık 

Dolaşım sistemi hastalıkları kan ve kan dokunun hasara uğraması sonucunda meydana gelmektedir. Dolaşım sistemi hastalıklarında ölüm riski çok yüksektir. Bunun için dolaşım sistemi hastalıklarında teşhis ve tedavi çok önemlidir. Erken teşhis için doktorlara müracaat edilmelidir. Erken teşhis hayat kurtarır. Acil durum ve kriz anlarının üstesinden gelmek için de ilaç kullanımı önemlidir.

Dolaşım sistemi hastalıklarında ölüm riskinin yüksek olması, tedavi sürecinin de yakından takip edilmesini gerektirmektedir. Dolaşım sistemi rahatsızlıklarında ameliyatlar kaçınılmaz olmaktadır. Hastalıkların sonucunda sakat kalma, kısmi felç, felç gibi sorunlar da meydana gelebilir. Bunun için ilaçla tedavi de önemli bir aşama oluşturmaktadır. Kan değerlerini sürekli takip edilmesi gerekir.

Dolaşım Sistemi Hastalıkları Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Babam geçen ay damarının birinin tıkanmasından dolayı anjiyo oldu. Bunun bir tür dolaşım sistemi hastalığı olduğunu söyledi doktorlar. Onun dışında kalp yetmezliği ve tansiyon gibi hastalıklarda bu alana girermiş.

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.