DGS Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü puanları ve 2017 DGS Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü Hakkında Ekonomi:

Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SÖZ puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı yaylı çalığılar yapımında yetişmiş insan gücünün karşılanmasıdır. Bölümde teknik ve mesleki eğilim dersleri verilmektedir.

Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü mezunları çeşitli kurumlarda ya da bağımsız olarak çalışabilirler. Yaylı çalgı yapımı oldukça zordur, zanaat gerektirir. Dikkat ve özveri ister. Maaşlar iş yükü ve çalışma hacmine göre değişmektedir. Kişilerden beklenen sabırlı, özverili, dikkatli olmalarıdır. Yaylı çalgılar yapımı emek ister.

Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ (ESKİŞEHİR) Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Yapımı SÖZ 1 0
BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (ZONGULDAK) Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Yapımı SÖZ 1 0

DGS Yaylı Çalgılar Yapımı Bölümü Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

  1. Merhabalar… ben şu an turizm okuyorum.. okulum bittikten sonra dgs ile Yaylı çalgılar yapımı bölümünü okumak istiyorum. Ben turizm okuduğum için Yaylı çalgılar yapımı bölümüne yetenek sınavına girmeden geçiş yapabiliyorum.. bunu öğrenmek istiyorum.. şimdiden teşekkür ederim..

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.