DGS Orman Endüstrisi Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Orman Endüstrisi Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Orman Endüstrisi Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Orman Endüstrisi Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Orman Endüstrisi Mühendisliği Hakkında Ekonomi:

Orman Endüstrisi Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı alanda yetişmiş insan ihtiyacının karşılanmasıdır. Bölümde temel ve teknik bilimler alanında uygulamalı ve teorik dersler verilmektedir.

Orman Endüstrisi Mühendisliği mezunları mühendis olarak kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında mühendislik hizmetlerinin karşılanmasında yeterli bilgi, birikim ve beceriye sahip olarak iş gücünün karşılanmasında görev alıp çalışma imkanı bularak iş sahibi olabilirler. Maaşlar ortalamanın üstündedir. Kişilerden beklenen açık havada çalışmaya uygunluk, dikkat ve araştırma duygusunun yüksek olmasıdır.

Orman Endüstrisi Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) Orman Fakültesi Orman Endüstrisi Mühendisliği SAY 2 2 257,90774 265,92695
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Orman Fakültesi Orman Endüstrisi Mühendisliği SAY 5 5 251,40764 260,90221

DGS Orman Endüstrisi Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.