DGS Meteoroloji Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları 2017

Meteoroloji Mühendisliği DGS taban puanları 2017 ve kontenjanları ÖSYM ile eş değer olarak sayfamızda derledik. ÖSYM DGS Meteoroloji Mühendisliği puanları ve 2017 DGS Meteoroloji Mühendisliği kontenjanları tablosu güncel olarak aşağıda görebilirsiniz.

Meteoroloji Mühendisliği Hakkında Ekonomi:

Meteoroloji Mühendisliği, üniversitelerin öğrenim programında yer alan ve lisans seviyesinde öğrenim vererek DGS’de de SAY puan türünde öğrenci kabul eden bir bölümdür. Bölümün amacı alana yetişmiş insan gücünün karşılanmasıdır. Bölümde temel bilimler ve teknik bilimler teorik ve uygulamalı olarak okutulmaktadır.

Meteoroloji Mühendisliği mezunları mühendis unvanı alarak kamu kurum ve kuruluşlarında, özel sektör kurumlarında alanda teknik insan gücünün karşılanmasında mühendislik hizmetleri vererek iş yükünün karşılanmasında önemli bir rol oynarlar. Maaşlar ortalama seviyenin üstündedir. Kişilerden beklenen özverili, özgüvenli, araştırmacı ve meraklı olmalarıdır.

Meteoroloji Mühendisliği DGS Puanları ve Kontenjanları Tablosu ÖSYM

ÜNİVERSİTE FAKÜLTE/Y.O BÖLÜM Puan
Türü
KONT. YERL. TABAN PUAN EN BÜYÜK
PUAN
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği SAY 3 3 298,46648 334,75185

DGS Meteoroloji Mühendisliği Taban Puanları ve Kontenjanları Hakkında Soru ve Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.