Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak Deyiminin Anlamı ve Hikayesi

Birçok kişinin dilinden düşmeyen dağdan gelip dağdakini kovmak deyiminin anlamı ve  hikayesi nedir merak ettiniz mi? Gelin açıklayalım:

Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak Deyiminin Anlamı:

Bir yere ya da bir şeye sahip olmadan o şeyin asıl sahibine zarar vermek, engel olmak, işgalci olmak, haksızlık yapmak anlamlarına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır.

Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak Deyiminin Hikayesi:

Dağ yamaçlarında hasat tarlaları bulunur. Bu tarlalar sürekli olarak bakım ister. Eğer tarlalara bakılmazsa farklı yabani otlar biter ve tarla bitkilerine zarar verir. Bu zararın gerçekleşmemesi için de bu otlar genelde temizlenir ya da yakılır. Fakat yakılması iyi değildir.

Ayrık otları da tarla bitkilerini haşat etmektedir. Ayrık otları girdiği yerde hiçbir sağlıklı ürün bırakmaz. Toprağın yapısını bozar ve bitkilerin beslenmesini engeller. Ayrık otlarını temizlemeyen çiftçilerden biri hasat etmesi gereken bitkilerden de verim alamaz. Durumun farkına varır ve amele tutar. Ayrık otlarını temizleyen amelelerle birlikte çalışırken ayrık otlarına dağdan geldiniz, bağdaki kovuyorsunuz diye serzenişte bulunur. O gün bugündür bu söz deyim olarak dilimizde yerleşik hale gelmiştir.

Dağdan Gelip Bağdakini Kovmak Deyiminin Hikayesi Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.