Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Üstünden Aşar Atasözünün Anlamı Ve Kompozisyon

c17

Bu yazımızda dağ ne kadar yüce olsa yol üstünden aşar atasözünün anlamı ve kompozisyon kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Dünyada hemen her şey insanlar içindir. Sıkıntılar, dertler, hüzünler, mutluluklar, sevinçler başarılar hepsi insan hayatında ortaya çıkar. Kimi insan kahreder, kimi mahveder, kimi şükreder, kimi bir yolunu bulur, kimi hırslanır, kimi sabreder.

İnsan hayatı, aslında insanın kaldırabileceği durumlarla çevrilir. Bu bizim ruh halimize göre değişebilir. Bazı işler bize çok kolay gelebilirken, kimileri için aşılmaz dağlar kadar engelleyici bir durumda olabilir. Her zorluğun aşılacağı haberini veren bu atasözünde, insan dertlerinin önünde sonunda son bulacağı, bir yolunun bulanacağı haber verilmektedir.

İnsan dertli bir varlıktır. Derdini dumanlı dağlara, uzun yollara benzetir. Bu benzetme bir de iyi olarak yansımıştır. Zorlukların, dertlerin, sıkıntıların sembolü olan dağ, o zorlukların aşılacağını, üstesinden gelinebileceğini haber veren sembol ise yoldur.

İnsanın hayatta ölümden başka her şeye çare bulabileceğini haber veren bu atasözünde, sabır, sebat, azim, çalışkanlık, pes etmemek gibi manevi duyguların perçinlenmesi gerektiği de vurgulanmaktadır.

Dini inanışların da etkisiyle, tevekkül, dua etmek gibi kavramların da insan hayatındaki yerini çözümleyen bu sözde, insanı gayrete getiren her türlü teşvik yer almaktadır.

Bütün insanlığın bir sorunu olarak karşısında duran dünya dertlerinin, elbette üstesinden gelinebileceğini haber veren bu söz, insana cesaret, metanet kazandırmaktadır.

Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Üstünden Aşar Atasözünün Anlamı Ve Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.