Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar Kompozisyon

Aşağıda biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

İnsanlar topluluk halinde yaşamaya mecburdur. Çünkü birbirlerine ihtiyaç duyarlar. Toplumda insanların belli bir düzen oluşturması yazılı yazısız kurallara göre değişmektedir. Hukuk kuralları yazılı kuralları oluştururken, yazısız kurallar da ahlak, gelenek, görenek, örf, adet, görgü kuralları gibi kurallardır.

Toplumda insani değerlerin yaşanması ve yaşatılması beşeri faaliyetlere bağlı olarak değişir. Paylaşmak, yardımlaşmak, dayanışma halinde olmak toplumda barış, güven ve huzur ortamının oluşmasını doğrudan sağlar. Bunun için de özellikle yazısız kurallara uymak gerekir.

Atalarımız biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar, demişlerdir. Bir kimsenin yararlandığı bir şeyden başkaları da yararlanmıyorsa düzensizlik oluşur, anlamına gelmektedir. Toplumda adaletin ve eşitliğin sağlanması adına imkan ve fırsatların herkes için aynı olması gerekir.

Adalet toplumda idarenin temelini oluşturur. Ayrımcılıklar, ötekileştirmeler, hak mahrumiyetleri, yoksunluklar ve yoksulluklar toplumda düzensizliğin oluşması kaosun meydana gelmesi, suçun artması gibi riskleri doğurur. Bu nedenle toplumun adil bir şekilde birlik, beraberlik içinde yaşaması gerekir.

Toplumu bir arada tutan unsurlar ise hoşgörü, saygı, merhamet, insaf, vicdan, paylaşmak, dayanışma halinde olmak, yardımlaşmak gibi erdemli davranışlardır. Adaletin sağlanması, barışın yaşanması, huzurun paylaşılması, mutlulukların artması için toplumsal kurallara mutlaka uymak gerekir. Bunun için köklerimizden de ayrılmamız gerekir.

Biri Yer Biri Bakar Kıyamet Ondan Kopar Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

1 yorum

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.