Atatürkçü Düşünce Sisteminin Ülkemiz Toplumumuz İçin Önemi Nedir?

Bu yazımızda Atatürkçü Düşünce Sisteminin ülkemiz toplumumuz için önemi nedir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı’dır. Meclisin kurulması, Cumhuriyet’in ilan edilmesi, ilkelerin kabul edilmesi ve inkılapların yapılması gibi temel kurucu etkenler O’nun önderliğinde gerçekleşmiştir.

Atatürkçü Düşünce Sistemi olarak tanımlanan düşünce düzeni, Atatürk İlkeleri’ni kapsamaktadır. Laiklik, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik ve İnkılapçılık ilkeleri Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin dinamiklerini oluşturur.

Bu ilkeler kapsamında yapılan inkılaplar modernleşme ve çağdaşlaşma hareketleri olarak bilinir. Muasır medeniyetler seviye yani çağdaş düzene uyma olarak algılanan yenilikler, yeni kurulan devletin modern düzenlemelerle yeni dünya yüzüne kavuşmasını sağlamıştır.

Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin, ilkeler halinde kabul edilmesi meclis tarafından sağlanmıştır. Bu düşünce sistemi Türkiye’nin temel yapı taşını oluşturmaktadır. Milleti, devleti her şeyin üstünde tutan geleneksel anlayışla birlikte, sosyal düzeni, adaleti, kalkınmayı ve ilerlemeyi esas alan bir sistemdir.

Atatürkçü Düşünce Sistemi’nin ülkemiz ve toplumumuz için ilerleme, kalkınma, gelişme, modernleşme, çağdaşlaşma ve yeni dünya ülkelerinden biri olma kapsamında önemi büyüktür. Çünkü Türkiye’nin kurulduğu temeller bu sistemin harcıyla inşa edilmiştir.

Bu nedenle Atatürkçü Düşünce Sistemi doğrultusunda devlet politikaları, eğitim politikaları, siyasi analizler ve politikalar yapılmaktadır. Devleti kurucu gücün korunması gerektiğine inanılmakta ve milli gayeler içinde Atatürkçü Düşünce Sistemi’ne uygun hedefler yer almaktadır. Atatürk’ün kurucusu olduğu devleti modern ve çağdaş bir yol ilerletmenin yolunun bu olduğuna inanılmaktadır.

Atatürkçü Düşünce Sisteminin Ülkemiz Toplumumuz İçin Önemi Nedir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.