Akdeniz Bölgesi’nin Coğrafi Özellikleri Turizm Faaliyetlerini Nasıl Etkilemiştir?

Bu yazımızda Akdeniz Bölgesi’nin coğrafi özellikleri turizm faaliyetlerini nasıl etkilemiştir kısaca olarak bilgi aktaracağız.

Akdeniz Bölgesi, Türkiye’nin yedi coğrafik bölgesinden biridir. Ülkenin en güneyinde yer alır. Akdeniz İklimi’nin hakim olduğu bölgede, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. İklimin yeryüzü şekilleri ve bitki örtüsü üzerinde etkili olması Akdeniz’de özel alanlar ve turistik bölgeler oluşmasına neden olmuştur.

 

Akdeniz İklimi, Akdeniz’i denize girilmesi en uygun yer olarak gözde bir bölge haline getirmiştir. Antalya, Muğla gibi yerlerinde denize girmek için özellikle dünyanın soğuk iklim bölgelerinden çok sayıda turist Akdeniz Bölgesi’ne gelmektedir.

Antalya – Kaş, Muğla – Bodrum, Fethiye – Ölü Deniz, Mersin – Tarsus, Cennet – Cehennem Mağaraları, Manavgat Şelalesi, Toros Sıradağları, Isparta Gül Bahçeleri en çok turist çeken yerlerdir.

Göller bölgesi, ormanlık alanları, dağ yaylaları, su kaynakları, şelaleleri, havasının sıcaklığı ile meşhur olan Akdeniz Bölgesi’ne her yıl yerli ve yabancı birçok turist gelmektedir. Kış aylarında kar yağışının neredeyse hiç olmadığı bölgede yazları sıcak ve diğer mevsimler genelde ılık geçmektedir. Kamp kurma, tırmanma, paraşütle atlama, rafting yapma da turizmi etkileyen spor faaliyetleridir.

Akdeniz’in suları tuzlu olmasına rağmen insanların girmekten çekinmediği, güzel koylar, haliçler barındırmaktadır. Suyun temiz, sıcak, berrak olması deniz turizmini olumlu yönde etkilemektedir. Uzun kıyı şeridinin bulunması ve iklimden kaynaklanan endemik türlerin hayvan ve bitkiler alanında dağılması bilimsel turizmi de geliştirmiştir. Birçok türün bilimsel araştırmaları dünya bilim insanları tarafından Akdeniz’de yapılmaktadır.

Akdeniz Bölgesi’nin Coğrafi Özellikleri Turizm Faaliyetlerini Nasıl Etkilemiştir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.