Açlıktan Nefesi Kokmak Deyiminin Anlamı ve Hikayesi Kısaca

Bu konumuzda sizlere açlıktan nefesi kokmak deyiminin anlamı ve kısaca hikayesi hakkında bilgiler aktaracağız.

Deyimler, söz kalıpları olarak mecaz anlamlı kelime gruplarıdır. Dilimize yerleşen deyimlerin değiştirilmesi söz konusu değildir. Deyimler anlam derinliği ve zenginliği oluşturan ve anlatılmak isteneni en kısa yolla ve en açık şekilde anlatan kelime gruplarıdır.

Açlıktan nefesi kokmak deyiminin anlamı:

Hiçbir varlığı olmamak, yoksulluk içinde olmak anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır. Açlıktan nefesi kokmak deyimi sıklıkla kullanılan deyimler arasında yer almaktadır.

Açlıktan nefesi kokmak deyiminin hikayesi:

Açlık, insanların insani ihtiyacı olan yeme ve içme faaliyetlerinin bir şekilde ve bir nedenle gerçekleştirilememesi durumunda yaşanmaktadır. Açlık, fakirlik, ulaşamam gibi durumlarda sıklıkla yaşanır. Kıtlık, kuraklık, savaş, afetler açlığın yaşanmasına neden olur

Açlığın yaşanması insan vücudunda fizyolojik ve biyolojik sorunlarından yaşanmasına neden olur. Zayıflama, halsizlik, salgın hastalıklar bunlardan bazılarıdır. Açlığın neden olduğu en belirgin belirtilerden biri de açlığın neden olduğu nefes kokusudur. Bu durum dilimizde deyim olarak da kullanılmaktadır. Aç olan ve açlığını gidermek için bir şeyler yapmayı tercih etmeyenler ya da çok yoksul olanlar için açlıktan enfesi kokmak deyimi kullanılmaktadır.

Deyimler kalıp yargılar olarak kullanılır. Mecaz ve yan anlama gelmektedir. Deyimler hemen herkes tarafından bilinir, kullanılır ve değişime uğramaz. Deyimler anlam derinliğine ve bütünlüğüne sebep olur. Deyimlerin kullanılması anlatılmak isteneni en iyi şekilde anlatmanın bir başka yoludur.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.