Tekerlemesini Kendiniz Yazdığınız Bir Hikaye

Aşağıda tekerlemesini kendiniz yazdığınız bir hikaye kısaca olarak ele alacağız.

Bizim köyde yıllardır yağmur yapmaz. Açlık, kuraklık, kıtlık insanları kasıp kavurur. Şehre kaçmayı başaranlar kaçıp giderek hayatlarını kurtarır. Buradan başka gidecek yeri olmayan ve maddi durumları da el vermeyen insanlar burada kalarak köylerinde kıt imkanlarda hayatına devam etmektedir.

Bir gün bu durumun çözülmesi için bir şeyler yapmak gerektiğini düşündük. Köy odasında ihtiyarları topladık. Köy meydanında yağmur duası yapmak gerektiğini söyledik. Bunu herkes kabul etti. Cami imamını ayarladık ve gerekli izinleri alarak emniyetin sağlanmasıyla köylülerin hepsinin katıldığı bir dua programı yaptık.

Yağmur duasında şemsiyeli olan köylüler de vardı. Bu inanmışlık kısa sürede yağmurun yağmasını sağladı. Kara bulutları gören herkes sevinç çığlıkları attı. Herkes birbirine sarılmaya başladı. Yağmur yüzümüzü ve kıyafetlerimizi ıslatıyordu. Toprak nefes almaya başlamıştı. Dualarımız kabul olmuştu.

Yağmur sularının boşa akmaması için herkes önlem alıyor ve ekinleri için en elverişli ve verimli şekli oluşturmaya çalışıyordu. Kap kacak su dolmuştu. İnsanlar hem seviniyor hem de yağmurdan istifade etmek için elinden geleni yapıyordu. Uzun yıllar sonra köyümüzde bu denli mutluluk görülmeye değerdi. Köyümüz birçok nimete ve verimliliğe kavuşmuş ve insanlar nihayet mutlu olmuştu.

YAĞMUR

Yağ yağ yağmur,
Teknede hamur,
Bahçede çamur,
Ver Allah’ım ver,
Sicim gibi yağmur

Tekerlemesini Kendiniz Yazdığınız Bir Hikaye Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.