19 Mayıs Hakkında Kompozisyon

Aşağıda 19 Mayıs hakkında kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

Milli Mücadele, Türk tarihinin dönüm noktalarından biridir. Milli Mücadele, Birinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanmıştır. Düşmanların kendi aralarında anlaşmazlık yaşaması ve Anadolu üzerindeki planların devam etmesi Milli Mücadele’nin yaşanmasına neden olmuştur.

Mustafa Kemal, 15 Mayıs 1919 yılında Samsun’a gitmek için yola çıkarak Milli Mücadele’de yeni bir merhale başlatmıştır. Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmıştır. Havza’da toplantılar yaparak genelge yayınlamıştır. Ardından Amasya’ya geçerek bir genelge de burada yayınlamıştır.

Kongrelerin yapılarak Anadolu halkının örgütlenmesini sağlamıştır. Genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden eli silah tutan herkes cephelere koşmuştur. Düşman işgaline karşı birçok şehir halk kuvvetleri tarafından püskürtülmüştür. Daha sonra düzenli ordular gelerek Kuvayı Milliye ile çalışmaya devam etmiştir. Ruslar, Yunanlar, İngilizler, Fransızlar vatanı terk etmek zorunda kalmıştır.

Tarihin en büyük ve en önemli işgal hareketi böylece bertaraf edilmiştir. Milli Mücadele’nin kadın kahramanları, çocuk kahramanları, ihtiyar dedeleri de tarihe geçmiştir. Milli Mücadele yeniden doğuş, yeniden kuruluş ve yükselişe vesile olmuştur. Cumhuriyetin ilan edilmesinde etki rol oynamıştır.

Milli Mücadele döneminin başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs da milli bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak resmi törenlerle kutlanmaktadır. Bu nedenle milli bayram olarak oldukça önemli ve değerli bir gün olarak yaşanır.

19 Mayıs Hakkında Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.