Atatürk’ün Vatan Savunması Hakkındaki Görüşleri Nelerdir?

Aşağıda Atatürk’ün vatan savunması hakkındaki görüşleri nelerdir kısaca olarak ele alacağız.

Mustafa Kemal, askeri okullara girmeye karar verdiği gün, hayallerinin peşinden giderek bir subay olup mezun olmayı başarmıştır. Birçok savaşta ve cephede görev alarak askeri bilgi ve tecrübesini ortaya koymuştur. Çok önemli tecrübeler kazanmıştır. Milli Mücadele döneminde de bir asker olarak görev alıp hareketi başlatmak için Anadolu topraklarına doğru yola çıkmıştır.

Birinci Dünya Savaşı’ndaki başarıları ve tecrübeleri, Milli Mücadele döneminde askeri ve siyasi deha olarak ortaya çıkmıştır. Anadolu halkının düşmana karşı örgütlenmesinde kongreler yaparak, genelgeler yayınlayarak, medya teşkilatları kurarak faaliyetlere yol açmıştır.

Atatürk’ün vatan savunması hakkındaki görüşleri, vatanın kurtulmasını milletin azim ve kararlılığının sağlayacağı yönündedir. Bu da milletin örgütlenerek düşman üzerine gitmesinde etkin rol oynamıştır. Milletin örgütlenmesi kararlılık, sabır, irade, çalışkanlık, vatan ve millet sevgisinin varlığı vatanın kurtulmasında bağlayıcı olmuştur.

Atatürk, Türk milletini tanıyan biridir. Bağımsızlık mücadelesinin en iyi şekilde verilmesi adına kararlılıkla planlar yaparak düşmanın üzerine gitmiştir. Millet düşmanın amacının farkına vararak vatanını savunmak için var gücüyle mücadele etmiştir.

Mustafa Kemal, millete önderlik ve liderlik yaparak yol göstermiş ve bağımsızlığın kazanılmasında yaptığı hamleler de zaferlerin kazanılmasını sağlamıştır. Böylece Atatürk’ün vatan savunması siyaseti askeri olarak başarılı olmuş ve yeni bir rejimin oluşmasını da sağlamıştır.

Atatürk’ün Vatan Savunması Hakkındaki Görüşleri Nelerdir Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.