Peygamberimizin Genç Sahabeleri ile İlgili Kompozisyon

Aşağıda Peygamberimizin genç sahabeleri ile ilgili kompozisyon kısaca olarak ele alacağız.

Peygamber a.s, İslam’ın nazil olduğu ilk yıllardan itibaren etrafına gençleri toplamayı başarmıştır. İlk sahabelerin çocuk sahabeleri de kapsaması bu bakımdan oldukça önemlidir. Genç sahabeler, Peygamber a.s.’ın etrafını sarıp da ona gönülden iman edince Peygamber a.s., Mekke topraklarında İslam’ın yayılması adına önemli çalışmalar yapmıştır.

Peygamber a.s., Mekke ve Medine döneminde genç sahabelerle yakından ilgilenmiştir. Mescidi Nebevi’de Dar’ül Erkam’da gençlerin yetişmesi bakımından dini eğitimin ve öğretimin gerçekleşmesini sağlamıştır. Böylece fethedilen yeni İslam beldelerine genç yaşlarda önemli sahabeler göndermiştir.

Abdullah ibni Mesud, Musab bin Umeyr, Muaz bin Cebel bu sahabeler arasında yer almaktadır. Bugünkü büyük İslam şehirlerinin İslam ile müşerref olmasında ve İslam müesseselerinin bu şehirlerde tesis edilmesinde genç sahabelerin katkısı oldukça önemlidir.

Peygamber a.s.’ın hayatındaki bu örneklerden hareketle günümüzde İslam anlayışında gençlerin daha çok ön plana çıkması, kendini ifade etmesi ve sorumluluklarını yerine getirmesi önemsenmesi gerekir. İslam’ın genç nesillerin genç dimağlarında yaşanması gerekmektedir.

Genç olmak, dinamik olmak anlamına gelir. Hafızası kuvvetli bileği kuvvetli, heyecanı yerinde kişilerin daha faal olarak hareket ve hamle sahasına çıkması ve başarılı olması ihtiyarlara göre daha muhtemel ve gerçekçidir. Bu nedenle özellikle gençlere değer ve önem verilmelidir.

Peygamberimizin Genç Sahabeleri ile İlgili Kompozisyon Hakkında Yorumlarınızı Aşağıdan Hemen Yazabilirsiniz.

Bu yazıya ilk yorumu sen yaz!

Hemen Yorum Yaz

Adını veya rumuzunu yazabilirsin.